11/11/2023

Prostor za takmičarske radove (2)

Dok pristižu radovi na 22.
Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, zanimljivo je podsetiti da se u prethodnih dvadesetak godina na ovom konkursu takmičilo 194 ljubitelja enigmatike. Danas je rad za anagramni izazov poslao Aljoša Vuković iz Šibenika, pa smo time dobili i 195. takmičara, a mislim da imamo još dvojicu novajlija, koji su ove bili aktivni u grupi ŠMEK na Fejsbuku.
 
Znači, bližimo se i tom broju od 200, pa se nadam da će nam se pridružiti i neki iskusni enigmati koji iz nekih razloga još nisu učestvovali na šampionatu. Propozicije možete pogle
dati NA OVOM LINKU, a ne bi bilo zgoreg da na blogu potražite rezultate ranijih takmičenja (rubrika: Enigmatski konkursi), jer tamo lepo možete videti kakvi anagrami beleže visoke plasmane i donose bodove autorima.

5 comments:

  1. Aljoša Vuković: NAKNADNO ODREĐEN DATUM STILA "VERAN BODRITELJ MOZGA"! (Deseti oktobar - Međunarodni dan mentalnog zdravlja)

    ReplyDelete
  2. Pristigao je i jedan vulgarni anagram od Željka Dimovića:

    EJ, TA SNS BANDA MI SERE! ("Srbija ne sme da stane")

    ReplyDelete
  3. Od Ljubice Bilalović dva anagrama.

    JA NAGA I TANJIM STRUK! (jutarnja gimnastika)
    KREŠTI STARINA ROMA! (raštimani orkestar)

    ReplyDelete
  4. Od Željka Jozića rad za anagramni izazov:

    TAD IM SKROZ ODVALJEN LUD BEOGRAĐANIN ODE NA TRETMAN! (Deseti oktobar - Međunarodni dan mentalnog zdravlja)

    ReplyDelete
  5. Takmičar broj 196 je naš odličan logičar i kvizaš Dragan Stojanović. Nije se dosad mnogo bavio klasičnom enigmatikom, ali kao vrstan kombinator sigurno ima potencijala i da napravi neke zanimljive anagrame, kao ovaj što je poslao za kategoriju anagramnog izazova.

    DETE, NAÐI OVDE TREN ZA SKLADAN ODMOR BRILJANTNOG UMA! (Deseti oktobar - Međunarodni dan mentalnog zdravlja)

    ReplyDelete