05/11/2022

Preminu stric

Jutros me je dočekala tužna vest da je u 91. godini preminuo moj stric Ivan Radisavljević. Tako se, nakon tridesetak godina, obistinio (na)slovni rebus koji vidite u poruci, a koji sam objavio u "Enigmi".

Stric je bio vredan i sposoban čovek, jedan od rukovodilaca ondašnjeg giganta novosadske privrede “Novkabela”. Kroz život je nosio veliku tugu, jer mu je sin jedinac bio bolestan i umro mlad. On je to prihvatio kao neminovnost, terao dalje kroz život, ali zato nije bio često nasmejan, kao što bismo mogli očekivati od nekog ko je dobar čovek. U penziji je skromno živeo, ali čak je i onda gledao da sa suprugom Irenom koliko može pomogne finansijski mog brata i mene. Da te njihove pomoći nije bilo, pitanje je kako bih i da li bih uopšte realizovao neke moje enigmatske knjige, što i navodim u poslednjoj knjizi iz tetralogije "Put ka vrhu".

Nažalost, ove slike od pre dva meseca bile su i poslednje, više neće biti tih zajedničkih rođendana na kojima su bili moji dugovečni roditelji, stric i strina. Hvala na svemu, striče!

3 comments:

  1. Iskrena sućut, Zorane - podrška obitelji najveće je blago koje netko može imati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Tonči. Dobro je kad možemo s dragim ljudima biti pedesetak i više godina i imati lepih uspomena. Mnogi nažalost nisu te sreće :(

      Delete