21/04/2022

Pitanje za 125.000 kuna

U večerašnjoj emisiji "Milijunaša" takmičar Eugen Rožić bio je izvanredan i osvojio 250.000 kuna. Na dvanaestom pitanju, za 125.000 kuna, morao je odgovoriti šta Isus drži u ruci na Da Vinčijevoj slici "Salvator Mundi", što je i uspeo, ali potrošivši pomoć pola-pola.
 
Šteta što Eugen nije nabavio moju novu knjigu "Ars magna", jer u njoj se, pod rednim brojem 18, nalazi upravo anagram o pomenutoj slici! Da je kojim slučajem sačuvao tu pomoć pola-pola, možda bi odgovorio tačno čak i pitanje za 500.000 kuna, jer bio je na dobrom putu, ali nije smeo riskirati.
 
Ono što je posebno zanimljivo, ovo nije prvi put da se nešto iz moje knjige pojavljuje na "Milijunašu", jer ranije je bilo pitanje o Dalijevoj slici "Postojanost pamćenja", a tri puta 
sam video i na "Potjeri" nešto što se može naučiti iz knjige. A to verovatno nije sve, jer mnoge emisije tih kvizova nisam stigao pogledati. 

Dakle, ukoliko ste aktivni kvizaš, isplati vam se da naručite moju knjigu "Ars magna", jer ne samo što ćete moći uživati u vrhunskoj enigmatici i remek-delima slikarstva, nego je vrlo verovatno da će vam se na nekom kvizu zalomiti pitanje čiji odgovor se može pronaći u knjizi.

No comments:

Post a Comment