23/04/2022

Novi konkurs za ljubitelje enigmatike

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Enigmatski savez Srbije u narednim mesecima organizuje 3. Otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka. Kroz četiri kola imaćete priliku da se nadmećete u sastavljanju skandinavke, anagrama, rebusa i stihovne zagonetke, a takmičar koji osvoji najviše bodova biće šampion Srbije za 2022. godinu. Pobednik konkursa biće proglašen na ovogodišnjim Susretima enigmata Srbije, a nagrade će dobiti i tri najuspešnija takmičara u svakoj disciplini. Kompanija "Novosti", koja uvek podržava aktivnosti ESS, obezbediće knjige iz svog izdavačkog portfolija.

U prvom kolu, koje se održava pod nazivom "Memorijal Miodraga Tošića" (u znak sećanja na vrsnog sastavljača ukrštenica iz Beograda) vaš zadatak je da sastavite skandinavku na dimenzije 12x18 (zajedno sa opisnim poljima), kakve su u časopisu "Enigma". Izrez za sliku treba da bude veličine 6x7 u bilo kom uglu, a reči ne mogu da ulaze u rubna polja skandinavke. Dva tematska pojma koji moraju da se nađu u ukrštenici su KOCELJEVA i TAMNAVA.

Svaki takmičar može da pošalje najviše tri rada za šampionat. Radove treba pripremiti kao što je uobičajeno, sa izvorima za manje poznate pojmove. Tako pripremljene skandinavke pošaljite na mejl: vojadodevski@gmail.com ili na adresu Voja Dodevski, Đenovačka 8, 14106 Valjevo, najkasnije do 15. maja 2022.

Svim učesnicima takmičenja Enigmatski savez Srbije želi dobru zabavu i uspešne rezultate!
Pozdrav,
Voja Dodevski

No comments:

Post a Comment