03/12/2020

Anagramni izazov za 2. kolo

Na današnji dan, pre 10 godina preminuo je srpski enigmata, matematičar i istaknuti član ED “Đorđe Natošević” Milan Milin, koji će ostati upamćen pre svega po svojim sjajnim anagramima, ali i kao neobična ličnost s kojom smo se rado družili i razmenjivali svoja znanja. Tako je bilo i jednog lepog popodneva u februaru 2009, kad smo Sofija Necin, Ivan Andonov i ja posetili našeg dragog kolegu u Srbobranu. Povoda se više ni ne sećam, po ovim peharima na slici verovatno beše dodela nagrada najuspešnijim učesnicima Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste.

U znak sećanja na ovog prerano preminulog velemajstora enigmatike, anagramni izazov za drugo kolo posvećen je njemu, a zajednička tema na koju će svi takmičari sastavljati radove glasi:

DESET GODINA OD SMRTI PROFESORA MILANA MILINA

Radovi za ovu i preostale kategorije u drugom kolu primaju se do kraja godine, s tim što će verovatno biti i malog produžetka roka, dok se svi radovi ne sakupe i pripreme za glasanje. Ugodna vam zabava!

2 comments:

  1. Prvi anagram na zadatu temu poslao je danas Rudolf Reić iz Splita. Naravno, bez obzira što je ovim počelo drugo kolo, još uvek imate vremena da prijavite i takmičarske anagrame za prvo kolo. Procenjujem da bi glasanje, nakon što pripremim sav materijal, moglo da počne u ponedeljak.

    ReplyDelete
  2. U međuvremenu je stigao i anagram od Ivana Andonova. Verujem da će poštovaoci Milana Milina sastaviti mnogo odličnih anagrama, jer zadata tema daje dobre mogućnosti za kombinovanje.

    ReplyDelete