23/12/2018

Od šampiona za šampiona

U beogradskom hotelu "Metropol" danas je održan "4. Memorijal Moma Vučićević", veliki brzopotezni turnir na kome je nastupilo 279 igrača.

Budući da sam dobro startovao, u drugom kolu imao sam zadovoljstvo i čast da igram sa našim proslavljenim šampionom Brankom Damljanovićem. Velemajstor je rutinski kaznio moje greške, a na kraju je dobio na poklon moju zbirku anagrama, nešto u čemu sam ja višestruki šampion.

Pobednik turnira bio je internacionalni majstor Novak Čabarkapa sa 12,5 poena iz partija, ispred velemajstora Dušana Popovića i Ivana Ivaniševića, koji su sakupili 11,5 poena. Ja sam osvojio 6 poena, što je bilo dovoljno za 214. mesto, a isto poena imao je i enigmata Tomislav Popović na 223. mestu. Jedan od sudija na ovom prestižnom turniru bio je Rade Goljović, koji je (kao i sve njegove kolege) posao obavio besprekorno.

1 comment:

  1. Inače, Damljanović je tridesetak godina jedan od naših najboljih velemajstora, on i sad u veteranskim godinama ima kvalitet da bude reprezentativac. Jedan od njegovih zlatnih trenutaka bio je kad se zamalo plasirao u mečeve kandidata za prvaka sveta. Igrao je u poslednjem kolu protiv Ljubomira Ljubojevića i obojici je trebala pobeda da prođu u dalju rundu takmičenja, ali ta partija je završena remijem, tako da su ostali kratkih rukava. I to je sport.

    ReplyDelete