28/12/2018

Drugo kolo ovogodišnje Lige rešavača


Poštovani ljubitelji enigmatike,

U drugom kolu 10. Lige rešavača takmičari će rešavati moje rebuse, koje sam pripremio u saradnji sa požarevačkim enigmatom Branislavom Nikićem. Takmičenje će iz tog razloga biti održano NA BLOGU REBUSI, u nedelju, 30. decembra, od 19 do 23 časa.

Rešavanje će se odvijati u dve faze. U prvoj fazi, od 19 do 22 časa, takmičari će kao pomoć imati samo dužinu slova u rečima iz rešenja, a svaki rešeni zadatak vredeće jedan poen. U završnom satu rešavači će dobiti pomoć u vidu naslova i broja slova u rečima iz fraze, a rešenja koja se tada pošalju vredeće pola poena. U obe faze takmičenja rešavači mogu po jednom da prijave rešenja, na mejl organizatora: zoradis@eunet.rs
.
Nadam se da će se u takmičenje uključiti i neki odlični rešavači koji su propustili prvo kolo, jer svi koji to urade mogu da učestvuju i na finalnom turniru, koji će biti održan u januaru 2019. Doduše, zbog propuštenog prvog kola mogu imati mali bodovni zaostatak na početku finala, ali propozicije su zamišljene tako da im ostaje realna šansa za visok plasman, pa čak i za sveukupnu pobedu.

Generalni plasman nakon prvog kola: 1. Ilija Đurković 4 boda, 2. Svetlana Jorgaćijević 3, 3. Nenad Savić 2, 4-15. Ilija Ozdanovac, Stipan Medo, Darko Marković, Luka Pavičić, Branko Grbić, Nebojša Jevtović, Branislav Nikić, Dragan Stojanović, Vladimir Obradović, Ivan Bukumirić, Andan Koloski, Željko Jelaš 1.

Zajedno sa kolegom Branislavom Nikićem, želim vam ugodnu prednovogodišnju zabavu!

Zoran Radisavljević

No comments:

Post a Comment