20/04/2015

"Lino" nagradio najbolje slovoslagače

Na Fejsbuku su objavljeni rezultati nagradne igre koju je za verne potrošače organizovao hrvatski proizvođač "Podravka" iz Koprivnice, promovišući svoj poznati brend "Lino". Takmičari su imali zadatak da od slova na slici sastave što dužu reč iz hrvatskog jezika, pri čemu je bilo dozvoljeno i ponavljanje datih slova.

Pored mene (za reč od 17 slova ONESPOSOBLJAVAJUĆI) plišanog medvedića dobiće još Alisa Hunjet Matovina (16 slova - NAJSLOBODOUMNIJE) i Davor Nemedan (13 slova - ADOLESCENCIJA). Inače, sastavio sam i dužu reč, koja ima čak 21 slovo (NAJNEDISCIPLINOVANIJI), ali je nisam mogao prijaviti pošto je u hrvatskom jeziku ispravno "najnediscipliniraniji".

Zahvaljujem se Vesni Tomulić, koja mi je uz čestitku na 44. rođendanu poslala i link za ovu igru, omogućivši mi šansu da dobijem lep poklon :)

3 comments:

  1. Naravno, zvanična igra je gotova, ali možete i vi pokušati da nađete neku dugačku reč.

    Zanimljivo da se od datih slova mogu sastaviti reči poput MEDVJEDIĆ, LINOLADA, LINOLJUPCI... Takmičari su uglavnom pravili neke smešne konstrukcije kako bi sastavili što dužu reč, ali na kraju su nagrade ipak dobili oni koji su sastavili reči iz fonda hrvatskog jezika.

    ReplyDelete
  2. A zar, Zorane, nije moglo ići i NAJNESLOBODOUMNIJE?

    ReplyDelete
  3. Takmičarka je prijavila sigurnu reč, nije htela da rizikuje (ovo ipak nije bio turnir u kvizovci).

    ReplyDelete