13/11/2014

Uzbudljiv meč u Sočiju

Nakon prve trećine meča za šahovskog prvaka sveta Karlsen - Anand, rezultat je nerešen, 2:2. Karlsen je dobio drugu partiju, ali mu se bivši šampion u velikom stilu revanširao u trećoj partiji i tako potvrdio da bi meč mogao da bude neizvesniji nego što je većina prognozera očekivala.

Upitan na konferenciji za novinare da kaže kakva je razlika između ovog meča i prošlogodišnjeg u Čenaju, Karlsen je odgovorio da ne vidi razliku, budući da je i tamo posle četvrte partije rezultat bio 2:2. Međutim, uprkos te prividne hladnokrvnosti vidi se da je norveški as nezadovoljan razvojem situacije, pogotovo što je u teorijskim duelima Anand pokazao da je izvrsno pripremljen.

Zahvaljujući internetu, meč je uživanje pratiti. Kompjuter "Hudini" izbacuje brze analize, a u studiju je duhoviti ruski velemajstor Pjotr Svidler, kome asistira gruzijska šahovska lepotica (i muški intermajstor) Sopiko Guramišvili. Naravno, voditeljima pristižu i tviter poruke gledalaca, tako da ceo svet sa zanimanjem prati šta se dešava u Sočiju.

No comments:

Post a Comment