19/03/2021

Nova pobeda Miloša Karne

Na jučerašnjem takmičenju u rešavanju anagrama (TURA 19), koje je pripremio Ivan Andonov, pobedio je Miloš Karna, sa ubedljivom prednošću ispred Svetlane Jorgaćijević i Ilije Đurkovića. Osim što je rešio najviše anagrama, Miloš je imao i čak 82 poena u dodatne dve igre, što se retko dešava.

Zadaci su se pokazali dosta teškim za rešavače, mada se meni činilo da sem par egzotičnih pojmova, koji su poznatiji vrsnim kvizašima nego enigmatima, neće biti većih problema. Možda je dan bio takav da su rešavači bili naprosto umorni, pa otud nešto slabiji učinak, a i nešto manje takmičara nego inače. I pored svega, ipak ocenjujem da su ovo bili odlični anagrami i da je autor zadataka potvrdio svoje majstorstvo.

Rešenja anagrama, kao i kompletnu statistiku, možete pogledati u tabeli NA OVOJ ADRESI.

6 comments:

  1. Mala ispravka, rešenje anagrama 21 je "mačkolike zveri" a ne "zverolike mačke". Svakako sam njime najmanje zadovoljan jer sam naknadno primetio da se ponavlja reč "lik". Hvala svima koji su rešavali, Ivan.

    ReplyDelete
  2. Jedna ispravka: Ilija je ispravno odgovorio mačkolike zveri, ali je u tabeli greškom pisalo "zverolike mačke", pa mu nisu uračunati poeni. Ipak, ni s tim poenima nije uspeo da pretekne Svetlanu na drugom mestu.

    ReplyDelete
  3. Одлични анаграми, а било је и штошта да се научи. Јесте било мало теже, чак и међу минијатурама. Вечита дилема је "да ли је ово личност?"; сад сам некако знао шта је личност, мада ми је још недостајао тај мали корак "која је?".

    Честитам Милошу на шестој победи, као и свима који су нешто решили. Хвала Ивану и Зорану на још једном лепом такмичењу.

    Додао сам све анаграме из Т18+ и Т19 у базу, сада их има 66765. https://app.box.com/shared/4pklgms8af

    ReplyDelete
  4. Тешки задаци.. Ако сам добро видео - није ми признат 35. Теодорас Папалукас?

    ReplyDelete
    Replies
    1. To si dobro video, nisi jedino video da u postavci ima jedno "O" više (i jedno "A" manje) jer se zove Teodoros. Istina, dešavalo se na nekim turnirima da budu prihvaćena i takva rešenja s greškama, ali to ne znači da će biti uvek tako, stoga proverite ono što upisujete.

      Delete
  5. Za sebe mogu reći da juče nisam bila umorna, a da je mnogo bolje ispalo nego što sam očekivala, pošto je Ivan pravio zadatke, a ja nisam kvizaš. Bilo je anagrama koje sam mogla rešiti, ali sam ih po sopstvenoj (lošoj) proceni stavila u "meni nepoznati pojam ili ličnost" kategoriju, pa se nisam mnogo ni bakćala sa njima. S druge strane, sada kada gledam rešenja, neka ne mogu ni da pročitam, a kamoli da znam o čemu se radi. :D

    Bilo je zabavno veče, hvala Ivanu. Do neke sledeće TURE. :)

    ReplyDelete