01/01/2021

Tesna pobeda Miloša Karne!

Na sinoćnom takmičenju u rešavanju zagonetaka učestvovalo je 13 ljubitelja enigmatike, uglavnom redovnih posetilaca ovog bloga. Izazovne zadatke najbolje je rešavala Svetlana Jorgaćijević, ali zbog specifičnih pravila, da se za kasnije odgovaranje daju negativni poeni, pobednik je ipak bio Miloš Karna, koji je izabrao taktiku da komplet svojih rešenja prijavi minut pre ponoći! Na kraju je razlika bila svega 0,6 poena, što će reći da bi Svetlana pobedila da je rešila još jednu zagonetku ili da je poslala rešenja do 9:59 ujutro. 

Treće mesto zauzeo je Rade Goljović, a blizu "pobedničkog postolja" bili su Ilija Đurković, Vladimir Obradović i Marko Obradović. 

Konačan plasman: 1. Miloš Karna 32 poena (poslao rešenja u 23:59), 2. Svetlana Jorgaćijević 31,4 (11:44), 3. Rade Goljović 28,4 (11:59), 4. Ilija Đurković 27,4 (11:59), 5. Vladimir Obradović 26,7 (0:56), 6. Marko Obradović 26,6 (7:40), 7. Dimitrije Spasić 24,2 (5:31), 8. Nenad Savić 22,4 (11:39), 9. Branislav Nikić 13 (23:48), 10. Andon Koloski 10,4 (11:40), 11. Miodrag Mihajlović 8,7 (0:01), 12. Željko Jelaš 8,4 (1:14), 13. Branislav Simonović 6,4 (11:59).

Hvala svima koji su učestvovali u ovom skraćenom izdanju Lige rešavača. Verujem da ste uživali u rešavanju glavolomki, a svima koji su postigli barem 20 poena (odnosno, polovinu od maksimalno mogućeg skora) pripašće neka lepa nagrada. Kako i na koji način ću realizovati slanje tih nagrada, kao i nekih "dugovanja" sa ranijih turnira, bićete obavešteni uskoro.

3 comments:

  1. Svetlana je briljirala na slikovnim rebusima, tu je sve slistila, ali su joj problem napravila dva prilično teška slovna rebusa. Kad se vidi rešenje deluje jednostavno, ali treba se dosetiti.

    ReplyDelete
  2. Čestitam Milošu na pobedi. Takođe sve čestitke Radetu, Iliji, pa onda redom svima ostalima. Zorane, hvala na dobroj novogodišnjoj zabavi. Zadaci su bili veoma interesantni za rešavanje kao i uvek.

    Slovni rebusi su me pošteno namučili. Sada, kada vidim rešenja, mogu reći da sam se oko njih motala kao mačka oko vruće kaše koja ipak nije uspela da umasti brk. :) Pokušavala sam razne varijante sa forom, ali mi "FORINO" nije palo na pamet. Takođe sam u jednom trenutku smislila i ofis, ali nisam znala šta dalje sa njim. To što nisam uspela ta dva da spojim, svaliću na ogromne količine šećera koje sam unela u sebe za vreme novogodišnje noći. :D

    Andone, bravo za drugi slovni rebus. Sada čekam da neko odgonetne i preostali anagram, pa da vidim rešenje. :D

    ReplyDelete
  3. Osim takmičara, ove zadatke rešavali su i drugi ljubitelji enigmatike, pa mi tako jedan poznati kolega, uz čestitke za Novu godinu, piše da je uživao rešavajući sjajne zadatke. Još veli da je kasnije sabrao bodove i shvatio da bi imao rezultat 28, pa mu je pomalo žao što nije prijavio taj sasvim solidan skor.

    Zahvaljujem se i na novogodišnjoj čestitki i na pohvalama, a što se tiče neposlatih odgovora, nikakav problem. Meni je najbitnije da su rešavači bili zadovoljni kvalitetom radova i da su se zabavili, makar to bilo i bez nekakve "verifikacije". Naravno, kad je neko već tako kvalitetan rešavač, bilo bi ipak dobro da i on prijavi svoja rešenja, da takmičenje bude još neizvesnije i zanimljivije.

    ReplyDelete