30/10/2019

Novo nadmetanje vrhunskih anagramista

18. MEĐUNARODNO PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE

1. Pravo učešća imaju ljubitelji enigmatike iz Srbije i inostranstva. Radovi se sastavljaju isključivo na srpskom jeziku, a prihvataju se samo čisti anagrami, bez izmene, manjka ili viška slova. Maksimalna dužina anagrama može da bude 50 slova.

2. Tokom prvenstva održavaju se dva kola, a anagramistima se boduje ukupno 18 takmičarskih radova. U svakom kolu takmičari mogu da prijave po dva rada za minijature, anagramirane ličnosti, generalnu kategoriju i aktuelne anagrame, kao i jedan rad za anagramni izazov (tema koju određuje domaćin). Na revijalno takmičenje "Crven ban" u svakom kolu mogu se prijaviti dva vulgarna anagrama.

3. U kategorijama sa duplim programom svakom takmičaru radovi će se razvrstavati u dve grupe, po abecednom redosledu rešenja. Takmičarima nije dozvoljeno da dupliraju anagrame sa istim rešenjem.
 
4. Radovi za prvo kolo primaju se od 1. do 30. novembra 2019, a drugo kolo održaće se u decembru.

5. Anagramisti tokom kola mogu da pošalju i više radova, ali u tom slučaju dužni su da naprave selekciju radova. Ako to ne urade, selekciju će umesto njih obaviti domaćin takmičenja. U slučaju da neki anagrami svojim kvalitetom ne zadovoljavaju osnovne standarde, domaćin će te anagrame izostaviti iz konkurencije.

6. Radovi se šalju na blog ŠMEK, na mejl zoradis@eunet.rs ili na adresu: Zoran Radisavljević, Vatrogasna 27, 10000 Zagreb, Hrvatska. Pred kraj svakog kola biće data lista predloga, tako da će autori još dan-dva imati mogućnost za ispravku nominacija.

7. Na kraju takmičenja, biće obavljen izbor najboljih anagrama u 2019. godini. Nezavisno od 18. Međunarodnog prvenstva Srbije, biće održan i izbor "Crven ban", za najbolji vulgarni anagram u 2019. godini.

Svim takmičarima želimo odlične anagrame i uspeh u takmičenju, ali pre svega da se dobro zabave, u fer i korektnoj igri. Anagramni izazov za prvo kolo i detaljnije informacije možete pogledati na adresi bloga ŠMEK: chessandpuzzles.blogspot.rs 

No comments:

Post a Comment