14/11/2018

Novo takmičenje u rešavanju anagrama

Poštovani ljubitelji enigmatike,

U dogovoru s kolegom Vjekom Hudolinom iz ZK "Dragalić", pripremio sam vam zanimljivo takmičenje u rešavanju anagrama, koje će biti održano u petak, 16. novembra, u Fejsbuk grupi pomenutog kluba. Takmičenje počinje u 20:00, a propozicije nisu komplikovane.

1. Rešava se 15 anagrama, koji će biti redom puštani. Svi su urađeni u skladu s hrvatskim pravopisom.

2. Na početku svakog zadatka dobićete kratku asocijaciju u vidu naslova, a zatim i anagramnu postavku (velikim slovima, kako je uobičajeno). Onaj ko u komentaru poruke prvi prijavi tačno rešenje, u roku od tri minuta, osvaja dva poena.

3. Ukoliko nema ispravnog odgovora za tri minuta, kao pomoć dobićete (u komentaru poruke) broj slova u rešenju i prigodnu ilustraciju. Nakon toga, imate još tri minuta da eventualno osvojite jedan bod. Naravno, poželjno je da povremeno klikćete refresh i iznova otvarate poruku, kako vam ne bi promakla neka informacija.

4. Pobednik takmičenja će biti rešavač koji skupi najviše poena, a u slučaju istog broja poena prednost će imati onaj ko je kasnije osvojio svoje završne poene.

Po ovim propozicijama takmičenje može potrajati maksimalno 90 minuta, no verujemo da će rešavači pokazati veštinu i to predviđeno vreme skratiti. Kakve će biti nagrade, saopštiće vam ovih dana kolega Hudolin. Želimo vam ugodnu zabavu! 🙂🤗😎

No comments:

Post a Comment