18/11/2018

Bata najbolje premetao slova

U petak uveče u Fejsbuk grupi Zagonetačkog kluba "Dragalić" održano je takmičenje u rešavanju anagrama, koje se izuzetno dopalo posetiocima grupe. Kako reče kolega Vjeko Hudolin, "Netko organizira Noć vještica, netko Noć knjige, netko Noć Muzeja, netko Noć kazališta, a naš prijatelj i vrhunski zagonetač Zoran Radisavljević iz Novog Sada priredio nam je ugodnu Noć anagrama u kojima ste, nadamo se uživali, jer su bili prava poslastica za rješavače".

Mada među takmičarima nije bilo nekih prekaljenih enigmatskih asova, ipak se može reći da su pokazali zavidnu veštinu u rešavanju anagrama. Naime, od 15 pripremljenih zadataka 13 ih je rešeno u roku od tri minuta (dva boda za najbrže rešavače), jedan zadatak uz dodatnu pomoć (jedan bod), a samo jedan anagram je ostao nerešen. Na kraju, poredak je bio sledeći: 1. Miodrag Bata Babović (na slici) 8 bodova, 2. Igor Šupica 6, 3. Dragan Tolomanoski 5, 4. Darko Radojević 4, 5-6. Mladen Markobašić i Maja Svečnjak 2 boda. Učestvovalo je još par rešavača, no nisu uspeli da se domognu bodova.

Zagonetački klub "Dragalić" za tri najuspešnija takmičara obezbedio je enigmatske knjige, tako da će oni koji su pokazali znanje i veštinu imati lepu uspomenu na ovo enigmatsko veče. Nadam se da će nekim početnicima ovo takmičenje poslužiti kao podstrek da se i sami oprobaju u sastavljanju anagrama, jer očigledno da imaju smisla za kombinatoriku.

No comments:

Post a Comment