09/05/2018

Luda eksplozija boja i slova ("Kviskoteka", 9. maj 2018)

Objavljeni su rezultati drugog kola 11. Prvenstva Hrvatske u enigmatici. U disciplini "Slikogrami" zadatak je bio da se sastavi što bolji anagram od naziva neke poznate slike, a pobedio je moj rad na temu Vermerove slike "Djevojka s bisernom naušnicom".

Ova pobeda, zabeležena u konkurenciji oko 200 autora sa 2100 slikograma, donela mi je ne samo trofej "Kumir" (nazvan po legendarnom hrvatskom anagramisti Vladimiru Kuterovcu) i novčanu nagradu od 2000 kuna, nego i vođstvo u generalnom plasmanu. Naravno, do kraja takmičenja ima još mnogo, stoga je nezahvalno bilo šta prognozirati, ali potrudiću se da i u preostalih pet disciplina zabeležim što bolje plasmane.

Redakciji "Kviskoteke", koja organizuje ovo vrhunsko nadmetanje enigmata, zahvaljujem se na ukazanoj počasti i na komentarima kojima su uveličali ovaj trijumf. Kolegama koji su poslali izvrsne slikograme i napravili spektakularnu galeriju radova čestitam na njihovim dostignućima. Živeli!

3 comments:

  1. Sjajan anagram! Čestitam na pobedi u najjačoj mogućoj konkurenciji. Video sam da su ti i ostali anagrami bili vrhunski.

    ReplyDelete
  2. Po ko zna koji put si dokazao da nema boljeg!

    ReplyDelete