17/12/2017

Izveštaj sa finalnog meča za prvaka Srbije u kvizovci

U čitaonici Studentskog grada na Novom Beogradu juče je održan meč za titulu prvaka Srbije u kvizovci između Branislava Nikića i mene, koji je završen mojom pobedom od 4:0. Time sam po treći put stigao do šampionske titule i sada, po novom sistemu takmičenja, čekam izazivača, a on će biti poznat nakon kvalifikacionih turnira koje će Savez zagonetača Srbije organizovati u 2018. godini.

Po rezultatu bi se reklo da sam lako trijumfovao, ali morao sam uložiti zaista veliki trud da nadmašim jakog i upornog protivnika. Na tok meča umnogome je uticala uzbudljiva prva partija, koju sam nakon preokreta dobio rezultatom 236:216. U drugoj partiji Nikića nisu išla slova i tu nije mogao da mi se suprotstavi, ali se zato u preostale dve partije ponovo vodila napeta i neizvesna borba, uz atraktivnu i kvalitetnu igru. Po svemu prikazanom verovatno bi najrealnije bilo da je nakon četiri partije rezultat bio 3:1 za mene.

Sudijski posao obavila je trojka u sastavu Rade Goljović, Marko Obradović, Nenad Savić i budući da su takmičari igrali fer i korektno nisu imali mnogo žalbi i problematičnih situacija. Ipak, izgleda da u četvrtoj partiji nisu dobro procenili ispravnost jedne Nikićeve reči (PEDERAJSKE), koja mu je mogla doneti bar tu utešnu pobedu. Nakon meča Nikić mi je kao pravi sportsmen čestitao na šampionskoj tituli i rekao da neki preokret od rezultata 1:3 ne bi bio realan.

3 comments:

  1. 12 slova: POLUSAVIJENA (Radisavljević)

    11 slova: ELEKTROAUTI, PROINDIJSKI, NEPROFILSKE (Nikić), NEŽENOMRZAC, PROLIBERALI, PROLAZNIKOV (Radisavljević)

    10 slova: SUVENIRSKA, ARENDISATI, MEGANAPADI (Nikić), PRONALAZAK, PIROMANSKE, POTAMLJIVAN, MODELAROVE, POLUKRAGNA (Radisavljević)

    ReplyDelete
  2. Čestitam Zoki, sada možeš da se zavališ i čekaš ko će biti izazivač sledeće godine. 😀

    Bane, kod tebe stvarno nema sredine. Ili dobiješ sve partije, ili ih sve izgubiš. 😀

    ReplyDelete
  3. Близанац у хороскопу...

    ReplyDelete