09/09/2016

Prvi Masters turnir u kvizingu

Ljubitelje kvizova sutra očekuje prvi Masters turnir, koji će biti održan na dve lokacije: u Beogradu (pab "Aloha", Francuska 37) i u Novom Sadu (kafe "Sting", Dimitrija Tucovića 3, na severnoj strani stadiona Vojvodine). Oba kvizaška skupa održavaju se od 12 do 15 časova.

Organizator takmičenja je Srpska kviz asocijacija, a pripremljen je test od 200 pitanja, koji će se raditi u dva dela od po sat vremena. Pitanja su različite težine i ravnomerno raspoređena kako nijedna oblast ne bi bila favorizovana. Pobednik osvaja 75 bodova na državnoj rang-listi, a ostali takmičari osvajaju bodove u odnosu na učinak prvoplasiranog. Više o bodovanju na masters turnirima možete pogledati na sajtu SKA.

Učešće na prvom Masters turniru je besplatno. Svi koji žele da njihov rezultat bude ažuriran na državnoj rang-listi, kao i da se takmiče i na narednim turnirima, trebalo bi da pristupe članstvu Srpske kviz asocijacije. Članarina se može platiti i na licu mesta, po dolasku na turnir. Ukoliko bude dovoljno zainteresovanih naredna takmičenja će biti organizovana i u drugim gradovima.

2 comments:

  1. Poštovanje Zorane, gledao sam vas u kvizovima bili ste izvanredni, posebno u kombinatorici. Robert Pauletić je izjavio da je njegov iq 172, zanima me da li ste se vi nekada testirali, da li znate koliki je vaš količnik inteligencije?

    ReplyDelete
  2. Hvala na komplimentu, a što se tiče testiranja za IQ, nisam išao.

    ReplyDelete