28/08/2015

Uskoro - 14. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste

Poštovani ljubitelji enigmatike, zadovoljstvo mi je najaviti da će početkom septembra krenuti 14. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, već godinama najkvalitetnije enigmatsko takmičenje u Srbiji. Na ovom takmičenju autori su stvorili nekoliko stotina radova trajne vrednosti, a ono je značajno i po tome što su na njemu mnogi istaknuti enigmati stekli afirmaciju.

Ovogodišnji šampionat trajaće četiri kola, a domaćini će naizmenično biti Rade Goljović, Branko Bjeličić, Zoran Radisavljević i Nenad Savić. Za generalni plasman bodovaće se minijature, anagramirane ličnosti, generalna kategorija, aktuelni anagrami i anagramni izazov, dok će se u preostaloj kategoriji vulgarnih anagrama radovi sastavljati za nagradu "Crven ban 2015".

Uskoro će biti objavljene kompletne propozicije, a vi možete početi lagano da spremate radove, jer kao što znate, na šampionatu je uvek veoma jaka konkurencija i do bodova se teško stiže ako se takmičarski anagrami sastavljaju i prijavljuju navrat-nanos.

Na slici: najbolji anagramisti u 2014. godini (Branko Bjeličić - drugo mesto, Zoran Radisavljević - prvo mesto, Rade Goljović - treće mesto).  

No comments:

Post a Comment