30/08/2015

Beline 6x6 u srpskoj i hrvatskoj enigmatici

Proteklog vikenda u Somboru su održani 1. Susreti enigmatskih urednika, koje su zajednički organizovali ED "Đorđe Natošević" iz Sombora i EK "Piramida" iz Novog Sada. Prisutni su bili Željko Dimović, Mirko Rančić, Mira Rančić (Sombor), Milutin Tepšić (Kljajićevo), Mile Janković, Ivan Rudić, Zoran Radisavljević (Novi Sad), kao i tri gosta iz Hrvatske: Josip Dubrović, Ivan Čotić i Miljenko Košutar.

Kao što je i zamišljeno, ovaj skup sadržao je radnu temu o kojoj su prisutni enigmati diskutovali. Za tu priliku, napisao sam referat "Beline 6x6 u enigmatskim listovima u Srbiji i Hrvatskoj", koji je poslužio kao dobar uvod za razmenu mišljenja. Nakon toga, Mile Janković je demonstrirao prisutnima neke tehnike u pravljenju belina 6x6, pokazavši kako se uz kompjuter kao pomoćnu alatku mogu sastaviti veoma zanimljive kombinacije sa suglasničkim i samoglasničkim grupama. Sve u svemu, može se reći da je ideja o ovakvom enigmatskom skupu uspešno realizovana, a druženje uz tamburaše u kafani Mirka Rančića upotpunilo je lep utisak.

Moj referat (oko 5,3 megabajta) možete pogledati NA OVOM LINKU.

1 comment:

  1. Moram priznati da su skandinavke po mom ukusu - ni preterano teške, ali ni prelake. Ostalo mi je po tri-četiri slova nekih pojmova u obe i to na teška pitanja, npr. dva slova u pojmu - muzej u Saragosi ili u pojmu - šahovska muza...
    U pricipu ne volim lake ukršenice i skandinavke, ali ni one gde vam se traži selo u Nikaragvi ili kambodžansko jelo...
    Veliki pozdrav! :)

    ReplyDelete