02/03/2015

Mladost i iskustvo na startu konkursa

Na 3. Memorijalu Milana Milina u toku je prvo kolo i polako pristižu takmičarski radovi. Do sada se javilo sedam autora čiji su radovi prihvaćeni (Mihajlo Džudžar, Nikola Čd. Pešić, Tonči Milat, Branko Bjeličić, Ninoslav Živković, Dragan Stojanović, Jelena Filipović), dok će trojica kolega koji nisu pažljivo pročitali propozicije konkursa morati nešto novo da sastave.

Na prvi pogled, početni odziv deluje skromno, ali treba imati u vidu da je zagonetka koja se sastavlja (palindromna čitaljka) manje poznata i popularna od naredne dve (rebus i anagram). Zato mi je drago što pored nekih iskusnih i potvrđenih majstora enigmatike vidim i ljude koji do sada nisu bili učesnici enigmatskih takmičenja, a pogotovo to što su im poslati radovi veoma dobrog kvaliteta. Dakle, jedan od ciljeva ovog konkursa, da nam se pridruže novi talentovani enigmati, već je ispunjen.

Naravno, do kraja prvog kola (1. april 2015. godine) ima još dosta vremena, pa je i razumljivo da takmičari ne žure sa slanjem radova. Pojedini vrhunski enigmati ipak su me pozvali da najave svoje učešće na ovom konkursu u čast Milana Milina, tako da treba očekivati jaku i kvalitetnu konkurenciju.

Ukoliko još niste pročitali propozicije konkursa, možete da ih vidite NA OVOJ ADRESI.

No comments:

Post a Comment