03/04/2024

Dve decenije anagramnih čarolija


Veliki dan za srpsku enigmatiku, ali i za enigmatiku iz našeg regiona! Objavljena je moja knjiga "Anagramne čarolije", koja sadrži oko 1.600 sjajnih radova s Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste (u periodu od 2002. do 2022. godine).
 
Ne samo što nijedna zemlja u svetu nema nacionalni šampionat s takvom tradicijom, nego je i kvalitet naših anagrama rame uz rame s onim na engleskom jeziku, koji pre
dstavljaju uzor enigmatičarima. Zasluge za to najviše pripadaju takmičarima iz Srbije, ali i anagramisti iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja dali su značajan doprinos.
 
Ovaj kvalitet prepoznala je i novosadska izdavačka kuća "Prometej", koja će promovisati moju knjigu na raznim sajmovima i imati primerke na svojim štandovima i u knjižarama. "Anagramne čarolije" štampane su na finoj kunstdruk hartiji, tvrd povez, šiveno, delimično je i u boji, tako da će užitak čitalaca biti maksimalan.
 
Što se tiče distribucije knjige, preporučujem da je nabavite na Susretima zagonetača Hrvatske ili Susretima enigmata Srbije, gde ću je prodavati po promotivnim cenama od 13 evra ili 1.500 dinara. Kasnije će biti 17 evra ili 2.000 dinara. 
Nije loše ni ako je možete preuzeti u Novom Sadu, čime izbegavate plaćanje poštarine. Ono što još nudim kao povoljnost je da ukoliko uz "Anagramne čarolije" pazarite i moju prethodnu knjigu "Ars magna" to će vas izaći svega 20 evra, što je za takvu vrhunsku enigmatsku literaturu izuzetno povoljno.
 
Zašto
bi bilo dobro da kupite pomenute knjige? Ko se bavi ovim hobijem treba s vremena na vreme da nešto uloži u njega, a koristi su višestruke - imate brojne sate zabave, stičete nova znanja, postajete bolji enigmatičar i na kraju krajeva, pomažete popularizaciju i razvoj enigmatike.

1 comment:

  1. Uz brojne čestitke na Fejsbuku, juče mi je stigao i anagram koji je poslao profesor filozofije, pesnik i muzičar Damir Malešev: MOJA IGRA NANELA REČ. Hvala, Damire!

    ReplyDelete