20/12/2023

Još jedan jubilej

Dok iščekujemo da se na 22. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste pojavi jubilarni 200. takmičar (trenutno 
smo na broju 198), jedan lep jubilej koji nisam odmah primetio već smo imali. Naime, ovo duplo kolo u novembru sadržalo je 99. i 100. kolo šampionata, što je podatak vredan pažnje. 

Još bitnije od tih jubileja jeste da smo ponovo imali izuzetan kvalitet, u šta ćete se uskoro moći uveriti kad pogledate 208 anagrama od 39 takmičara. Zaista, naši velemajstori anagramiranja su već na startu poslali "tešku artiljeriju", prštalo je od izvanrednih anagramnih kombinacija.
 
Verujem da će većina takmičara biti zadovoljno što su u takvoj konkurenciji imali radove među pet najboljih, koji donose bodove za generalni poredak. Oni koji su uložili trud i imali kvalitetnih anagrama, ali ne i tih visokih plasmana, ne treba da budu razočarani, jer ovo je elitno takmičenje anagramista i nije lako napraviti nešto što će biti u samom vrhu. No, već sama činjenica da su i njihovi anagrami dobili izvestan broj glasova pokazuje da je tu bilo kvaliteta i da su se svideli ljubiteljima enigmatike. Igra ide dalje i imate još prilika da napravite nešto što može daleko dogurati na glasanju za Gran Pri.

1 comment:

  1. Rezultati će biti objavljeni sutra uveče u 20 časova. Postojala je mogućnost da to uradim i večeras, ali me stigao umor i spavao sam ko top.

    ReplyDelete