17/05/2023

Novi konkurs za sastavljače zagonetaka

Zagonetački klub Dragalić je organizator 39. Susreta odgonetača i zagonetača Hrvatske (SOZAH). Prema programu, i u dogovoru sa Hrvatskim zagonetačkim savezom, organizira se DOPISNI NATJEČAJ za sastavljače (PAZAH) u sljedećim kategorijama:   

1)    KRIŽALJKA, klasična, dimenzija 20 x 14 s ukrižanim tematskim pojmovima 
DRAGALIĆ U ZAGONETKAMA (naziv prve izdane knjige ZKD-a) i SLAVONSKI 
KULEN (tradicionalni slavonski proizvod); križaljka se sastavlja na lik u nastavku: 



2)    POTIRALJKA s konačnom odgonetkom HUDOLIN,
3)    ŠTIT 6 x 8  s tematskim pojmom PODKONJAK, posvećena pokojnom Tihomiru, 
svestranom zagonetaču iz Cernika;
4)    REBUS, klasični - u čijoj frazi moraju biti uvrštena najmanje dva od ponuđenih imena članova ZKD-a: ANĐA, ANTUN, BRANKO, EVICA, IGOR, MIRJANA, VJEKO, ŽELJKO; dovoljno je poslati postavku i rješenje u tekstualnom obliku, ali svakako treba voditi računa o mogućnosti slikovne prezentacije;
5)  PREMETALJKA s odgonetkom ZAGONETAČKI KLUB DRAGALIĆ, mora biti čista, bez izmjena.
 
Svi radovi moraju biti sastavljeni na hrvatskom jeziku, pravopisno korektni, te u skladu s uobičajenim pravilima sastavljanja za pojedine radove (posebno obratiti pažnju na izvorno pisanje stranih imena, te izbjegavanje istih korijena riječi u postavci i rješenju kod premetaljke i rebusa).

Radove nije potrebno opisivati, ali obavezno treba navesti izvore za manje poznate pojmove.

Svaki sastavljač može poslati najviše po jedan rad u svakoj od kategorija. Sve ispravne radove žiri će ocijeniti i odrediti poredak sastavljača po kategorijama, a zbir istih će dati konačnu listu pojedinačno.

Radovi moraju biti potpisani punim imenom i prezimenom (poželjan kontakt). Potrebno je navesti ime ekipe od tri člana, jer će se sumiranjem pojedinačnih rezultata dobiti i ekipna lista.

Radove treba poslati najkasnije do 30. lipnja 2023. godine na adresu:
ZAGONETAČKI KLUB DRAGALIĆ, Ulica kralja Zvonimira 63, 35 428 Dragalić, ili elektroničku poštu: zag.klub.dragalic@gmail.com

Predsjednik Zagonetačkog kluba Dragalić
Branislav Modrić

2 comments:

  1. Hvala i vama na organizaciji, biće mi zadovoljstvo da učestvujem.

    ReplyDelete