19/04/2023

Ultimativni kviz za jaku ekipu


U prostorijama stranke "Dosta je bilo" u Novom Sadu sinoć smo imali lepo enigmatsko-kvizaško druženje, koje sam organizovao povodom mog 52. rođendana i 40 go
dina bavljenja enigmatikom.
 
Na kvizu "Brojke i slova", koji sam pripremio u saradnji s lovcem iz "Potjere" Krešimirom Sučević-Međeralom, učestvovalo je 12 takmičara, rešavajući vrlo izazovne zadatke. U ovom zanimljivom spoju kvizinga i enigmatskih veština najbolje se snašao Miloš Karna, a za pobedu je nagrađen s 3.000 dinara i enigmatskim knjigama. Svi takmičari dobili su barem po jednu knjigu, kao i primerke časopisa "Kviskoteka", "50 skandi" i "101  skandi".
 
Kvalifikacioni test (brojke, slova, mini-osmosmerke, Krešina pitanja): 1. Miloš Karna 41,5 (od mogućih 70 poena), 2. Branimir Arsić 39, 3. Janko Valenćik 38, 4. Kristian Knežević 36, 5. Vladimir Krnač 34,5, 6. Sofija Necin 30,5, 7. Darko Marković 20,5, 8-9. Nenad Savić, Valentina Milenković 19, 10-11. Ranko Bošnjak, Miroslav Mihalj 17, 12. Branko Marković 13.
 
Miloš Karna je odgovorio tačno na 13 od 20 Krešinih pitanja, što je bilo presudno da bude najbolji u kvalifikacijama. Za polufinale su se plasirali još Branimir Arsić, Janko Valenćik i Kristian Knežević. 
 
Polufinale (brojke + slova): Karna - Knežević 3:0, Arsić - Valenćik 3:2
 
Karna je napravio "brejk" na brojkama i sigurno prošao u finale, dok je Arsić na slovima uspeo da preokrene 0:2.
 
Finale: (licitacija + propitivanje): Karna - Arsić 7:3
 
Igra licitacija (berza) završena je 1:1. U unakrsnom propitivanju Arsić je na polovini igre imao prednost 3:2, ali onda je usledio briljantan finiš Karne, pet uzastopnih odgovora na nimalo laka pitanja i zaslužena pobeda.
 
Osim kviza, koji je bio središnji događaj večeri, održana je dodela plaketa za najbolje učesnike 21. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste (Zoran Radisavljević, Darko Marković, Sofija Necin). Nenadu Saviću uručen je pehar za šampionsku titulu iz 2019. godine.
 
Druženje je nastavljeno uz roštilj i tortu, tako da bilo je zabave, hrane i pića i gosti su se mogli opustiti i uživati. Nekoliko ljudi mi je već izrazilo žaljenje što zbog obaveza ili bolesti nisu mogli biti prisutni, a žao je i meni što nisu došli. Žao mi je i ako 
nisam pozvao neke prijatelje koji bi hteli doći, a možda će i još nekim pozvanima biti žao kad vide ovaj izveštaj. No, i ovako je bilo fino društvance, s nekoliko šampiona "Slagalice" i prvacima još nekih kvizova ("Kviskoteka", "Brojke i slova", "Pitanja za šampiona", "Kocka je bačena", itd…). Zahvaljujem se svima i na učešću i na lepim darovima koje su mi doneli, koji će mi ostati kao uspomena na ovo nezaboravno veče. Živeli! 😊






No comments:

Post a Comment