18/10/2021

Glasanje za Anagram decenije

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Za desetak dana počinje jubilarno, 20. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, tako da nas očekuju novi vrhunski radovi velemajstora u premetanju slova. No, pre toga narednih dana imaćemo još jednu sjajnu reviju anagrama, a reč je o izboru za Anagram decenije!

Od oko 4000 anagrama koje su tokom prethodne dekade sastavili brojni takmičari iz Srbije i inostranstva, filtriranjem smo dobili kandidate za ovo laskavo priznanje. Osim radova koji su u žestokoj konkurenciji izabrani za Anagram godine, pridodati su neki drugoplasirani anagrami iz "A" finala, koji po proceni organizatora svojim kvalitetom zaslužuju da dobiju dodatnu šansu. 

Pored glasanja za Anagram decenije, po sličnom principu održaće se i utešno "B" finale, te izbor za Crven ban decenije. Na ova dva glasanja biće takođe mnogo enigmatskih dragulja, tako da glasačima neće biti nimalo lako da odaberu anagrame kojima će dodeliti glasove. 

Hvala svima koji su doprineli da ovo bude vrhunsko takmičenje, a podsetimo se tri najuspešnija rada sa izbora najboljeg anagrama u prvoj deceniji 21. veka:

1. Jan Bažik: VRAŠKI RUS JE PESNIČKA LEGENDA! (Aleksandar Sergejevič Puškin)
2. Zoran Radisavljević: OBLAST S PUNO KRVOLOKA! (Balkansko poluostrvo)
3. Miroljub Arsić: ONI MI SKRŠILI VAGU! (suvišni kilogrami)


No comments:

Post a Comment