17/04/2021

Pedeset evrića za Miloša Karnu!

Na jučerašnjem takmičenju u rešavanju anagrama (TURA 20) najuspešniji je bio Miloš Karna, koji je rešio 45 od 50 zadataka. Zahvaljujući tom sjajnom učinku stigao je do nagrade od 50 evra, a biće mu poslato i pet primeraka enigmatskih časopisa (miks "Kviskoteke", "50 skandi" i "101 skandi").

Od drugog do četvrtog mesta, uz malu razliku u poenima, poređani su Ilija Đurković, Marko Obradović i Nenad Savić, koji su svi rešili po 40 anagrama, a to je obično učinak za koji kažemo da ga postižu odlični rešavači enigmatskih zadataka. Pomenuti takmičari, kao i petoplasirana Svetlana Jorgaćijević, dobiće takođe po pet primeraka enigmatskih časopisa. Rešavačima kojima je malo nedostajalo da stignu do nagrade želim više sreće neki drugi put.

Po komentarima koje sam dobio od rešavača, vidim da su zadovoljni onim što sam pripremio u kratkom vremenskom roku (za manje od nedelju dana). Može se reći da zadaci nisu bili jednostavni, ali tim je veće zadovoljstvo onih koji su ih vešto rešavali, a 11 od 20 takmičara je uspelo da reši barem polovinu anagrama. 

Naravno, sasvim je u redu i ako neko uživa da reši 10-15 anagrama, jer svako radi koliko može u datom trenutku i koliko je raspoložen da se ovome posveti. Ovakvi turniri iziskuju veoma dobru koncentraciju i razumljivo da neko može biti umoran ili su mu sat-dva igre dovoljni da se razonodi. Žao mi je što se novi takmičar Vladimir Milenković zaustavio na devet tačnih odgovora, te neće dobiti dodatni poen za kviz, ali njemu je ovo bila zanimljiva igra i nadam se da ćemo ga videti na još kojem takmičenju u rešavanju enigmatskih zadataka, a zašto da ne i u sastavljanju. Svakako da uz vežbu i više iskustva može očekivati i bolje rezultate.

Rešenja anagrama, kao i kompletnu statistiku, možete pogledati u tabeli NA OVOJ ADRESI.

4 comments:

  1. Čestitka pobedniku i nagrađenim rešavačima, a veliko hvala svima koji su učestvovali na turniru! :)

    ReplyDelete
  2. Prvo, čestitke Milošu, a onda i trojcu iza njega. :)
    Sećam se da sam pre par godina napisala Nenadu da su ga "sredile" sopstvene dodatne igre, a sad vidim da je opet isti slučaj. :D
    Meni su one do sada i pomagale i odmagale, ali mi je drago što ih je smislio, pošto čine sve još interesantnijim. :)

    Zorane, tebi hvala na organizaciji turnira, zadaci su bili odlični, jedino što meni mozak juče nikako nije hteo da radi. :(

    Najsmešniji mi je bio slučaj sa 25. anagramom koji sam momentalno odbacila zbog veze sa fudbalom, a ono ispalo da se radi o pravim orlovima. :D

    ReplyDelete
  3. Zorane, svaka čast na anagramima, bili su odlični i dobro probrani. Sve najbolje i u drugom poluvremenu enigmatskog rada, prvih 50 godina je bilo odlično!
    Čestitke Milošu koji je ponovo bio stepenik iznad, taman da mu ne zatrebaju ove dve igre koje su meni baš trebale.
    Čestitke i za sve ostale, pa da se ponovo okupimo uskoro, a kvizašima srećno u nedelju.

    ReplyDelete
  4. Ja sam zadovoljan plasmanom. Najboljima čestitam.

    ReplyDelete