04/02/2021

Fešta izvanrednih anagrama!

Nakon polufinalnog glasanja za Gran Pri 2020 dobili smo 12 anagrama za "A" finale i 16 anagrama za "B" finale, a na završnom glasanju biće i 13 anagrama u kategoriji Crven Ban.

Konkurencija je bila izuzetno jaka i nije se bilo lako plasirati ni za "B" finale, a kamoli za "A" finale. Samo dvojica autora imaju po dva rada u "A" finalu: Ivan Andonov (pobednik u kategoriji aktuelnih anagrama i anagramnog izazova) i Jovica Marković (prvo mesto u generalnoj kategoriji). Pobede u polufinalu zabeležili su još Tomislav Popović (anagramirane ličnosti) i Stefan Mišković (minijature). Svi pobednički radovi bili su na prvom mestu i kad se glasalo za bodove u šampionatu. 

Šampion Zoran Radisavljević ima jedan anagram za "A" finale i još 4 za "B" finale, čime je potvrdio da je tokom takmičenja sastavio najviše anagrama koji su osvajali visoke plasmane, a to u krajnjem zbiru i donosi šampionsku titulu.

Čestitke svima koji su postigli uspehe, kao i onima koji su bili na korak do završnog glasanja, jer svojim radovima doprineli su da ljubitelji enigmatike uživaju u fešti izvanrednih anagrama. Bravo, majstori, svaka čast!

No comments:

Post a Comment