01/11/2020

Anagramni izazov za 1. kolo

Na startu 19. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste zajednička tema (koju daje domaćin takmičenja) zove se “YU rock pesmarica”. Možete se poigrati slovima uz hitove koje su izvodili AZRA, BAJAGA I INSTRUKTORI, BIJELO DUGME, EKATARINA VELIKA, LAČNI FRANZ, LEB I SOL, PARNI VALJAK, PRLJAVO KAZALIŠTE, RAMBO AMADEUS, RIBLJA ČORBA.

Vaš zadatak je da s datog spiska odaberete jednog izvođača, tome dodate naziv neke njihove poznate pesme i od svega napravite zanimljiv anagram. Pesma može da bude i novijeg doba, odnosno da je nastala nakon raspada SFRJ. Dodatni uslov je da ovakva anagramna kombinacija mora imati najmanje 15, a najviše 40 slova. Naravno, kao i u preostalim kategorijama na šampionatu, anagram mora da bude čist, na srpskom jeziku.

Primer: O, BAŠ NAM GOTIVE MELODIJU! (Bijelo dugme: “Šta ima novo”)

Verujemo da će ljubitelji enigmatike uživati u ovom muzičkom vremeplovu i da će enigmatski majstori naći mnoge sjajne kombinacije!

2 comments:

  1. Spisak je napravljen tako da bude 10 izvođača, iz svih šest republika barem po jedna grupa. Doduše, Rambo Amadeus uglavnom je radio u Srbiji, ali može da bude i predstavnik Crne Gore. Dakle, nije bilo baš mnogo mogućnosti za kombinovanje, neko od dobrih kandidata je morao da otpadne.

    ReplyDelete
  2. RASTURILI SMO BOGA, ILI TAJKUNA?
    Bajaga i Instruktori U SALI LOM

    ReplyDelete