24/06/2020

Uskoro kod Baneta

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
''KARIKATUREBUSI''
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić

Propozicije

         - Takmičenje počinje u petak 26.6.2020 u 18,00. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.
        - U prvoj fazi koja traje do 20,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 20,05 i završava se u 21,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.
        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajlove sa slikama koje vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.
        - Za rešavanje je pripremljeno 20 rebusa. Deset rebusa sam pripremio ja, deset rebusa je pripremio Luka. Rebuse sam odvojio u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava. U rebusima su uklopljene poznate ličnosti iz različitih oblasti, pa su kao pomoć upisana imena ili prezimena, ali kod onih koji su svima dobro poznati, nije upisano ništa. Ima i ličnosti kod kojih je upotrebljeno celo ime i prezime.
        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.
       - Nagrade nisu predviđene, već je postojala želja da se svi lepo razonodite i proverite svoje rešavačke sposobnosti. Puno sreće svim učesnicima!

No comments:

Post a Comment