12/02/2020

Runda 3 - zadatak br. 8

Križaljka s pomiješanim opisima

Američka pjevačica i glumica na slici - Američki redatelj Kazan - Autoznak Austrije
Češki književnik Jirasek (Psoglavci) - Evo, eto - Gradić između Kutine i Okučana - Inicijali skladatelja Stravinskog - Izbor - Jedinični vektor - Karikaturist Križanić - Liga Bojana i  Bogdana Bogdanovića - Nacionalni heroj, maršal i predsjednik Perua, Domingo - Najdulja rijeka Italije - Nanijeti štetu, naškoditi - Osoba koji voli mnogo spavati - Proizvoditi buku udarajući po čemu - Raspon raširenih ruku, rastegljaj - Razmak, razdaljina - Sigurne prilike u sportu - Slavne glumice ili operne pjevačice -Stanovnici Trogira - Stručnjak koji s pjevačima uvježbava uz klavir solističke i zborne dionice - Tablice - Turističko naselje u Novigradu i hotel u Vrsaru - Uzorak mjere, pramjera - Vaterpolski klub iz Splita - Znak za bor - Znak za fluor

Na osnovu datih opisa potrebno je da rešite križaljku, čije reči su u skladu s hrvatskim pravopisom. Kao rešenje dovoljno je da redom navedete sve vodoravne pojmove. Ne priznaju se nepotpuna rešenja (čak ni ona gde je greška u samo jednom slovu), tako da vodite računa šta upisujete.

Vaše odgovore može poslati večeras do ponoći, na mejl zradisavljevic@yahoo.com

Tačan odgovor donosi jedan poen, a najbrži rešavač dobija i poen bonusa. Bonus poen dobijaju i svi koji pošalju tačna rešenja sva tri večerašnja zadatka (koji se pojavljuju na blogu u 20, 21 i 22 časa).

Tokom igre rešenja se mogu ispravljati i ponovo slati, a u tom slučaju računa se ono koje je poslednje prijavljeno.

Ugodna zabava i srećno!

1 comment:

  1. Rešenje: JADRAN, ELIA, B, NOVSKA, NIETO, IS, ORT, F, PJER, ENO, PO, RASTEG, LUPATI, ODABIR, PINETA, ETALON, ZICERI.

    ReplyDelete