16/09/2019

Osvajači medalja u Vrnjačkoj Banji

Budući da osim pab kviza nemam kompletne rezultate, mogu dati samo ukratko pregled osvajača medalja i par komentara vezanih za ta takmičenja.

U sastavljanju zagonetaka pobedio sam sa bodom prednosti ispred Rešada Besničanina, a treći je bio Sreten Perić. Ovde je bilo ključno što sam uspeo da u malom liku 9x10 (sa već upisanim pojmom BELI IZVOR u sredini) napravim solidnu belinu 6x6. Rešad je predao svoj papir ekspresno, ne potrošivši ni pola sata, stoga mislim da je išao na to da napravi rutinsku ukrštenicu sa poznatim i lepim rečima. Da je bio ambiciozniji verovatno bi pobedio, mada je to uvek mač sa dve oštrice, jer može se potrošiti mnogo vremena, a da se ideja ne realizuje na pravi način.

Zadaci koje nam je Zoran Milunović pripremio za prvenstvo Srbije u rešavanju zagonetaka bili su zanimljivi, ali i prilično teški, tako da su na vrhu bile male razlike među takmičarima. Pobedio sam ispred Branislava Nikića, treći je bio Sreten Perić, a isto bodova kao Perić, ali uz slabije vreme, imao je četvrtoplasirani Miloš Karna. Mada su se čule primedbe da za ovakav test treba barem dva sata umesto predviđenih 90 minuta, meni je veća zamerka to što je previše zagonetaka bilo posvećeno Vrnjačkoj Banji.

Poslednje zvanično takmičenje bilo je sastavljanje anagrama, disciplina u kojoj sam šesti put bio najuspešniji na Susretima enigmata Srbije. Drugo mesto zauzela je Gordana Jovanović Šarić, dok je treći bio Branislav Nikić. Ovde je bila novina što smo osim tri standardna anagrama kao na ranijim turnirima sastavljali i anagram u stihu, a tako nešto verovatno je najviše pogodovalo proverenim stihoklepcima poput Gordane i mene.

Na pab kvizu, revijalnom takmičenju koje je održano u petak uveče u kafeu "Queen", takmičilo se osam parova. Prvo mesto zauzele su "Ptice stanarice" (Miloš Karna, Jovan Ćuk), pobedivši u finalnom meču EK "Kikinda" (Milijana i Slavko Bovan). Treće mesto podelile su ekipe "Nova zagonetka" (Tomislav Popović, Anica Milošev) i "Boro i Ramiz" (Milan Đorić, Ivan Pavlović), peti su bili "Novosađani iz Niša" (Danijela Milunović, Zoran Milunović), šesti "Padobranci" (Sreten Perić, Rešad Besničanin), a na deobi sedmog mesta našli su se "Katarza" (Ratko Vukomanović, Uroš Ranković) i "Zemunci" (Predrag Krstić, Katarina Klikovac). Osim deset pitanja za završnu igru, koja sam sastavio ja, sve ostalo pripremio je Kosta Željski, te mu se zahvaljujem na ovoj dragocenoj pomoći. Prethodnih dana bio sam zauzet poslovima i vrlo umoran, a da se nisam odmorio u četvrtak uveče to bi se zasigurno odrazilo negativno na moje rezultate u Vrnjačkoj Banji.

1 comment:

  1. Na YouTube kanal "foto voja" postavljen je video snimak 19. Susreta enigmata Srbije. Pratite ovaj kanal. Subscribe. Hvala.

    ReplyDelete