08/02/2019

Bogat program u Studenjaku

U subotu, 9. februara, u biblioteci Studentskog doma u Novom Beogradu biće održan svojevrsni festival misaonih sportova, koji pripremamo Rade Goljović i ja. Program je vrlo zanimljiv, pa ukoliko vas zanima da učestvujete na nekom od takmičenja, prijavite se što pre organizatorima.

U 10 časova počinje finalni meč za prvaka Srbije u kvizovci, u kome ćemo Marko Obradović i ja  igrati do četiri pobede. Sudija je Rade Goljović, a uporedo sa ovim mečom igraće se i propratni turnir kvizovkaša.

Oko 16 časova na programu je turnir u alternativnom šahu, koji će se sastojati od nekoliko igara koje su bazirane na šahu (jedi-jedi, marseljski šah, šah sa džepnim skakačem, liliputanski šah, progresivni šah). Koliko nam je poznato, ovako nešto do sada nije priređeno u Srbiji, pa se nadamo da će premijerni turnir proteći uspešno. Raduje nas što već ima dosta prijavljenih igrača. 

Nakon toga, oko 18 časova počinje dodela nagrada za najbolje učesnike 17. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste, a zatim sledi kviz. Kao i ranijih godina, kad se ovaj skup održavao u restoranu "Orao", svoj dolazak najavili su mnogi poznati učesnici TV kvizova, te nas očekuje novo lepo druženje.

Rezultati finalnog glasanja za Gran Pri 2018 ("A" i  "B" finale, Crven Ban) biće objavljeni sutra na blogu, u 22 časa. 

No comments:

Post a Comment