23/01/2019

Gran Pri 2018 opravdao očekivanja


17. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste približava se kraju. Nakon polufinalnog sita i rešeta dobili smo 12 anagrama za "A" finale i 15 za "B“ finale, a biće obavljeno i finalno glasanje za Crven ban, u kome se nalazi 15 anagrama. Još mnogo  sjajnih radova ostalo je ispod crte, jer konkurencija je bila takva da je bilo teško proći i prvu rundu, a kamoli ovo polufinalno glasanje.

Jovici Markoviću u generalnom plasmanu vrlo malo je nedostajalo da se domogne bronze, no glasanje za Gran Pri 2018 donelo mu je punu satisfakciju, budući da je zabeležio pobede u kategorijama anagramiranih ličnosti i u anagramnom izazovu. Kristian Knežević pobedio je u minijaturama, Zoran Radisavljević u generalnoj kategoriji, dok je Ivan Andonov stigao do prvog mesta u aktuelnim anagramima.

Među finalistima će biti još trojica takmičara: Rade Goljović, Goran Topličević i Darko Radojević. Dok je Rade već imao uspeha na nadmetanjima enigmata, pa njegovi visoki plasmani nisu neočekivani, prijatno iznenađenje su rezultati Gorana Topličevića i Darka Radojevića. Istina, Goran ima izvesnog iskustva u sastavljanju anagrama, ali do sada nikada nije učestvovao na takmičenjima, dok je Darko potpuni enigmatski početnik, koji je za ovo takmičenje saznao preko Fejsbuka. Radovima koje su poslali na šampionat Srbije pokazali su da imaju potencijala, a naravno, za nešto više u narednim sezonama treba još mnogo rada i upornosti.

No comments:

Post a Comment