26/08/2018

Još jednom najbolji!

Upravo sam se vratio kući sa 18. Susreta enigmata Srbije u Sremskoj Mitrovici, koji su protekli u vrlo zanimljivim takmičenjima i lepom druženju četrdesetak ljubitelja enigmatike i isto toliko ljubitelja kvizova.

Ovog puta nisam osvojio nijednu zlatnu medalju, ali su srebrne medalje u sve tri zvanične discipline (sastavljanje anagrama, rešavanje i sastavljanje zagonetaka) bile dovoljne da na svečanoj dodeli nagrada budem proglašen za najuspešnijeg učesnika ove tradicionalne manifestacije. Više o tim takmičenjima napisaću večeras kad se odmorim, a trenutno sa zadovoljstvom ispijam kafu prvakušu koju mi je pripremila najbolja od svih mama.

Na ovakvim takmičenjima često odlučuju nijanse i nije lako domoći se bilo koje pojedinačne medalje, stoga velike čestitke zaslužuju i pobednici u pojedinačnim disciplinama Milutin Tepšić (rešavanje zagonetaka), Rešad Besničanin (sastavljanje zagonetaka) i Darko Marković (sastavljanje anagrama), kao i pobednička ekipa na kvizu, "Sir mi jedemo" iz Beograda (u sastavu: Miloš Karna, Miroslav Kordić, Nikola Miljković, Vladimir Stanković). Najuspešnija takmičarka bila je Gordana Jovanović Šarić sa dve bronzane medalje.

Sve pohvale zaslužuju ljubazno osoblje Doma učenika (posebno odlične kuvarice), zatim tamburaška grupa koja nas je zabavljala u kafani "Hogar", domaćini kviza u kafeu "Book Bar", gospođa iz muzeja koja nam je pričala o sačuvanim iskopinama nekadašnje rimske prestonice Sirmijum i svi drugi ljudi dobre volje koji su pomogli da ovi 18. Susreti enigmata Srbije uspešno proteknu.

2 comments:

  1. Hvala, Mile!

    Čestitam i ja "Piramidi" što je, zahvaljujući rezultatima Rešada Besničanina i Milutina Tepšića, bila najuspešniji klub na ovim Susretima enigmata Srbije.

    ReplyDelete