27/06/2018

Uspeo sam!

Završnica 11. Prvenstva Hrvatske u enigmatici, koje je organizovao zagrebački časopis "Kviskoteka", bila je veoma uzbudljiva. U doigravanju za titulu prvaka, u kome sam se nadmetao sa nekadašnjim šampionom Markom Mihaljevićem iz Ostrvice, petočlani žiri je odlučio da sam pobedio 4:1 i tako sam postao prvi enigmata iz Srbije koji je stigao do ovog prestižnog trofeja.

Kolegi Mihaljeviću čestitam na uloženom trudu i na kvalitetnim zagonetkama, koje su mu donele pobede u dve sastavljačke discipline i deobu prvog mesta u generalnom plasmanu. On se već upisao zlatnim slovima u istoriju hrvatske enigmatike, sad je došao red na mene. Čestitam i svim ostalim enigmatima koji su izvrsnim radovima doprineli da ovo tradicionalno takmičenje bude izuzetno kvalitetno. Redakciji "Kviskoteke" se zahvaljujem na sjajnoj organizaciji i na lepim komentarima kojima su uveličali moje uspehe, a naravno, od srca se zahvaljujem i svim istinskim ljubiteljima enigmatike i mojim prijateljiima koji su mi pružili podršku da izdržim do samog kraja. Živeli!

4 comments:

  1. Fantastično! Bravo Zoki! Ovo je kruna tvog sastavljačkog umeća, jer si se dokazao u nadmetanju sa najboljima iz svih država bivše Juge. Čestitao bih i Marku Mihaljeviću koji je takođe bio fenomenalan, ali je poklekao u ''produžecima''. Vidimo se na dodeli nagrada!

    ReplyDelete
  2. Čestitam i ovdje, uz mali komentar da mi se, ako se smijem taklo izraziti, sviđa ovaj "novi i poboljšani" Zoki: bez konflikata, bez stresa, koncentriran na sebe i kvalitetu svog rada: vidi se i na fotografijama da jašeš neki pozitivan val u životu, a to je najvažnije od svega. Usput i pohvale za zagonetke vezane uz SP, već je nekoliko pravih dragulja osvanulo ovdje: samo naprijed!

    ReplyDelete
  3. Bravo! Više nego zaslužen trijumf!

    ReplyDelete
  4. Hvala, poštovane kolege!

    Ako mogu primetiti, drago mi je što su se javili dobri stari Tonči, dobri stari Bane i Miroslav... Zapravo i nisu tako stari, još uvek su mladi duhom i mogu mnogo toga da pruže ovom našem lepom hobiju.

    Što se tiče pakosnih i zavidnih ljudi, kojima bi bilo milije da nisam uspeo da budem prvak Hrvatske nego da oni urade nešto značajno u životu (za početak: barem desetinu onog što sam ja postigao u enigmatici) - potvrdilo se staro pravilo da je takve osobe najbolje ignorisati, jer onda mogu samo da pizde i da crknu u toj svojoj zlobi. Veoma mi je žao što sam upoznao te loše ljude i lažne prijatelje i nadam se da ću ih što manje sretati u životu i na enigmatskim skupovima.

    ReplyDelete