17/08/2016

Treće kolo OPSA - teme za anagramiranje

Otvoreno prvenstvo Srbije za anagramiste ulazi u završnu fazu. Domaćin trećeg kola, Ivan Andonov, za kraj takmičenja odabrao je dve vrlo zanimljive zajedničke teme i jednu slobodnu temu. Budući da radi u ambasadi Venecuele u Beogradu, kao inspiracija su mu poslužili uglavnom latinoamerički motivi.

1. UMETNOST SPIRA S DUŠE PRAŠINU SVAKODNEVNOG ŽIVOTA

U pitanju je citat slavnog slikara Pabla Pikasa.

2. GABRIJEL GARSIJA MARKES: "STO GODINA SAMOĆE"

Anagram posvećen čuvenom kolumbijskom nobelovcu.

3. Sastavite što zanimljiviji anagram čije rešenje sadrži imena tačno šest nezavisnih južnoameričkih država (bez veznika I u nabrajanju). Na raspolaganju su vam: Argentina, Bolivija, Brazil, Venecuela, Gvajana, Ekvador, Kolumbija, Paragvaj, Peru, Surinam, Urugvaj, Čile. U zavisnosti kojih šest država odaberete, dužina anagrama može da varira od 35 do 50 slova.

Takmičarski radovi se primaju do 17. septembra 2016. godine. Pravo učešća imaju svi anagramisti iz Srbije i inostranstva, a radovi (koji moraju biti čisti anagrami, na srpskom jeziku i na ekavici) šalju se isključivo na mejl anagrami2016@gmail.com. U svakoj zadatoj temi takmičari mogu da prijave najviše dva rada, ali samo jedan od njih će im se računati za plasman.

Enigmatski savez Srbije želi svim takmičarima odlične anagrame i uspeh u takmičenju, ali pre svega da se dobro zabave, u fer i korektnoj igri. 

No comments:

Post a Comment