05/08/2016

Spisak olimpijskih sportova za anagrame


Pošto je bilo nekih nedoumica oko olimpijskih sportova koji mogu da se koriste u anagramima za drugo kolo, napravio sam njihov spisak. Rukovodeći se podacima sa internet sajtova, ta lista izgleda ovako: atletika, badminton, biciklizam, boks, dizanje tegova, džudo, fudbal, gimnastika, golf, hokej na travi, jedrenje, kajak, kanu, konjički sport, košarka, mačevanje, moderni petoboj, odbojka, odbojka na pesku, ragbi, ritmička gimnastika, plivanje, rukomet, rvanje, sinhrono plivanje, skokovi u vodu, stoni tenis, streličarstvo, streljaštvo, tekvondo, tenis, triatlon, vaterpolo, veslanje.

"Kajak i kanu" često se navodi kao pun naziv tog sporta na vodi, ali sam zbog jednostavnosti odlučio da ih razdvojim. Ukoliko neko osvoji medalju u kajaku, vi napišite samo kajak, dok će kanu biti kanu.

Pojedini sportovi imaju i neke specifične discipline (recimo, brdski biciklizam, BMX, trampolina, dresura konja, itd), ali ih nisam hteo staviti na spisak, jer bi onda trebalo razgranati i mnoge druge sportove, pa bi to umnogome zakomplikovalo stvari. Ostavio sam jedino ritmičku gimnastiku i odbojku na pesku, ali verovatno u tim disciplinama nema realnih šansi da neko od ovdašnjih sportista dođe do medalje. Ako bude još nekih nedoumica, javite mi se, pa ću vam reći šta može da se uradi.   

No comments:

Post a Comment