18/01/2016

U susret knjizi (23)

Radovi na knjizi "Put ka vrhu 3" (u kojoj će biti rebusi, indirekti i čitaljke) privode se kraju. Posla je bilo zaista mnogo, prvo da sve to bude prikupljeno i osmišljeno u skladnu celinu, a zatim i da se uradi tehnička priprema. Nažalost, bili su prisutni i problemi finansijske prirode, no kad ova izvrsna knjiga bude objavljena biće mi tim draže što sam uspeo da prevaziđem sve poteškoće. Primetili ste da sam zbog rada na knjizi i nekih privatnih obaveza morao da smanjim i aktivnosti na blogu, no ipak su završene Liga rešavača, Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste i još neka sitnija takmičenja.  

Pored Saše Vulića, koji za mene radi tehničku pripremu još od knjige "World of Anagrams", posebnu zahvalnost dugujem Čedomiru Jeliću i Branislavu Nikiću. Njih dvojica su mi svesrdno pomogli da realizujem neke problematične ideje. Na primer, Čedomir je napravio čak tri varijante za ovaj rebus, dok konačno nismo stigli do zadovoljavajućeg rešenja. Hvala kolegama što su u pomenutu knjigu utkali svoje znanje i iskustvo, a nadam se da će i oni jednog dana napraviti publikaciju sa sjajnim rebusima koje su objavljivali!

 Fraza: 3, 2, 5, 4 - Rešenje: 5, 9    

5 comments:

  1. Anonymous19/1/16 10:55

    Divna Travijata (div na travi JAT-a)

    ReplyDelete
  2. Pošto nas ima nekolicina Nikole, jedan se potpisuje Nikola, drugi N., ja se potpisujem N. Petkovski, ono rešenje gore je moje.

    ReplyDelete
  3. Žao mi je Svetlana (imenjakinja moje mlađe ćerke), ali ti je JAT-ov avion zakasnio minut, ha-ha-ha.

    ReplyDelete
  4. Anonymous19/1/16 12:04

    Jeste, zakasnio je. Za sve su krive one planine na Google-u, koje su mu su isprečile prilikom sletanja. :D

    ReplyDelete