03/12/2015

Promena termina za kvizovkaše

Nakon predloga koji je izneo Rade Goljović, došlo je do promene termina za prvenstvo Srbije u kvizovci, koje je predviđeno da se održi u nedelju, 6. decembra. Naime, turnir će početi u 9 časova, u prostorijama šahovskog kluba "Studentski grad" na Novom Beogradu (Tošin bunar 143). U Studenjaku ćemo odigrati tri kola, a zatim idemo do kluba društvenih igara C-22, koji nije daleko (Narodnih heroja 5-7), i tamo će se održati završnica turnira.

Na taj način moći ćemo da igramo mnogo ležernije, bez neke vremenske stiske, pa verujem da će takmičari uživati u igri. Inače, prijave lagano stižu, svoj dolazak najavili su i Ivan Andonov, Rade Goljović, Branko Bjeličić, Miloš Karna...

2 comments:

  1. Примате ли и такмичаре који у животу ни једну једину партију квизовке нису одиграли?

    ReplyDelete
  2. To je uobičajena pojava da se na turnirima pojavljuju novajlije. Dešava se i da te novajlije prirede iznenađenje, kao na primer Ivan Andonov, kad mi je pre nekoliko godina u Valjevu jedini naneo poraz. Pravila igre su takva da se vrlo brzo uče u hodu, a nemamo vremena i mogućnosti da organizujemo neku obuku za početnike (mada sam ja čak i to uradio, kad sam pre nekoliko dana navratio u klub C-22).

    ReplyDelete