29/11/2015

Sezona Formule 1 kroz anagrame Nenada Savića

Nakon 19 trka završena je ovogodišnja sezona Formule 1, u kojoj je šampion postao britanski vozač Luis Hamilton, ispred Nika Rozberga i Sebastijana Fetela.

Ukoliko ne znate šta se dešavalo tokom sezone, evo prilike da to vidite kroz anagrame Nenada Savića, koji nas je redovno izveštavao na fejsbuk grupi ŠMEK. Sve pohvale kolegi na super anagramima i hvala mu što nas je zabavljao i informisao!

1. DOLE ISPOD, NEKO GLEDA, CARUJE TIM DVA SREBRNA ARIJEVSKA AUTA! (dvostruka pobeda Mercedesa na Velikoj nagradi Australije)  

2. NA PUTU DALEKE AZIJE BLENTAV NEMAC JE DAO GAS I BLISTA ZA FERARI! (pobeda Sebastijana Fetela na trci za Veliku nagradu Malezije)  
 
3. NA PUTU SVILE DOBIJA CRNAC, AMA NIKO DRUGI, A MALI MAHER FETEL TRI SEKUNDE IZA! (pobeda Luisa Hamiltona i trijumf Mercedesa na trci za Veliku nagradu Kine)

4. PLAVI NASLEDIO HAKINENA, A HITRI BRITANAC U MRAKU SEO U SPREMNIJI MOTOR! (prvo mesto Luisa Hamiltona ispred Kimija Raikonena na trci u Bahreinu)

5. JE L' TE, VOZE PO BARSI: NIKO NE GREŠI, PUTEM GA VAZDA PRATI CRN LUIS, AL' ODMAH TU FERARI! (prvo mesto Rozberga ispred Hamiltona i Fetela u trci za Veliku nagradu Španije)

6. TAMO ALBERTU LADNO HITA NIKO, FERARI BEZ TRONA, PA GLUPI MERCEDES! (pobeda Rozberga ispred Fetela i Hamiltona na trci u Monte Karlu)

7. NA ASFALTU MONTREALA, SMELI BRITANAC JE PRE SVIH. DA DODAM DA JE DRUGI, KAO I UVEK, NIKO! (trijumf Luisa Hamiltona i dvostruka pobeda Mercedesa na Velikoj nagradi Kanade)

8. NEMCI RADE, SREDE DVA SJAJNA AUTA I VODE TRKU OKO SPILBERGA! (dvostruka pobeda Mercedesa na Velikoj nagradi Austrije)

9. DOMINACIJA DVE SREBRNE STRELE NA OSTRVU: LUIS VODI, PA DOBIJA TRKU - E, NEKA GA! (dvostruka pobeda Mercedesa na Velikoj nagradi Britanije u Silverstonu)

10. ETO GA NEGDE IZA ANTISRPSKIH TARABA NEOBRIJAN PLAV AS U FERARIJU! (prva pobeda Sebastijana Fetela u karijeri na stazi Hungaroring)
 
11. U SPA IH ENGLEZ PRESTIGAO LAGANO - JURI BRŽE, A IMA I DOBAR BOLID! (pobeda Luisa Hamiltona ispred Rozberga i Grožana u Belgiji)

12. USPEH MERCEDESA SA ASFALTA DANIMA NEPOBITNO BOLI ITALIJU! (pobeda Luisa Hamiltona ispred Sebastijana Fetela u Monci)

13. MOĆNA IGRA SKUDERIJE NA BORCA FETELA: PRVI NA STAZI U GRADU, A I PRETE! (pobeda i treće mesto Ferarija na trci za Veliku nagradu Singapura)

14. LIDER BRITANAC JE DAO GAS I VLADAO NA SUZUKI, A U TIMU NEMACA LEP PEHAR! (pobeda Luisa Hamiltona i Mercedesa u trci za Veliku nagradu Japana)

15. NEMCI SLAVE MALOG ASA, A VREDAN PEHAR ODE DALEKO IZ SOČIJA U BRITANIJU! (pobeda vozača Mercedesa Luisa Hamiltona na Velikoj nagradi Rusije)

16. POTOP SA NEBA NA PISTI U TEKSASU, AUTOMOBIL "ŠTALE" FERARI MILI IZA LAKIH MERCEDESA, A NAGRADA ĆE BRITANIJI! (treća šampionska titula i pobeda Luisa Hamiltona ispred Nika Rozberga i Sebastijana Fetela u Americi)

17. ZBRKA NA "RODRIGEZU", PA BITKA BOGATIH MERCEDESA: NIKO, PA LUIS, A ONDA SAM VALTERI! (pobeda Rozberga ispred Hamiltona i Botasa na trci za Veliku nagradu Meksika)

18. DOK JE ZABAVE DA NEMAC I PRVAK LUIS BAR ODRADE INTERLAGOS! (dvostruka pobeda Mercedesa na Velikoj nagradi Brazila)

19. CAR SAUDIJSKE PUSTINJE JE ROZBERG, PA IDE HAMILTON, OVO IZA NJIH KRIVUDA PRADEDA RAJKONEN, A PREDADE SE CRVENI AS SA DRUMA FETEL! (dvostruka pobeda Mercedesa ispred dva Ferarija na poslednjoj trci sezone za veliku nagradu Ujedinjenih Arapskih Emirata)

3 comments:

  1. Ненаде, свака част!
    Кад неко буде писао ,,Антологију анаграма" са ових простора, без дилеме, овај анаграмирни извештај има осигурано своје место у њој.

    ReplyDelete
  2. ...анаграмирани...

    ReplyDelete
  3. Antologija anagrama sa ovih prostora postoji, zove se "Svet anagrama" i sadrži oko 3.000 radova, na 230 strana. Tu knjigu sam objavio 2004. godine. Tamo se spominje i onaj par Kolin Džekson - Džek Nikolson (koji se može pronaći i u bazi programa Nenada Savića). Da imam vremena i da me neko finansira (na primer, Enigmatski savez Srbije) napravio bih drugo, prošireno i poboljšano izdanje, pre svega u tehničkom smislu (da bude na nivou moje kasnije knjige "World of Anagrams").

    ReplyDelete