06/09/2015

Sjajno sudoku takmičenje u "Studenjaku"

U prostorijama Doma kulture u Studentskom gradu (Novi Beograd) danas je održano 10. Prvenstvo Srbije u rešavanju sudokua, čime je na lep način obeležena desetogodišnjica Saveza zagonetača Srbije. Takmičilo se 19 rešavača, a šampionski pehar pripao je najvećem favoritu turnira, Nikoli Živanoviću. Srebrnu medalju osvojio je Branko Ćeranić, bronzanu medalju Vesna Jovanović, dok će četvrti član reprezentacije Srbije (za svetsko prvenstvo, koje se u oktobru održava u Bugarskoj) biti Zoran Tanasić. 

Specijalni gost bio je japanski sudokista i dvostruki vicešampion sveta Juhei Kusui, koji se nezvanično takmičio. Živanović i Ćeranić uspeli su da postignu bolje rezultate od cenjenog gosta, pa ako zadrže takvu formu, možemo se nadati lepim vestima iz Bugarske.

Zadatke je sastavio indijski Lodžik Masters tim, a pripremu materijala i sudijski posao obavio je Čedomir Milanović. Pored članova SZS, takmičilo se i petoro najboljih sudokista sa nedavnog studentskog prvenstva, od kojih je najuspešnija bila Tijana Kovačević, zauzevši 10. mesto.

1 comment:

  1. Ilija Đurković8/9/15 17:48

    Čestitam najuspješnijima a posebno Nikoli, i molim Čedomira ili Zorana da po mogućnosti objave zadatke koji su se rješavali. Volio bih da ih imam u arhivi, a vjerujem da interesuju i druge ljubitelje enigmatike.

    ReplyDelete