12/07/2015

Deset matematičara za anagramiranje

Memorijal Milana Milina približava se kraju, a radovi koji pristižu za treće kolo veoma su kvalitetni. Prvi se javio Mihajlo Džudžar iz Ruskog Krstura, a zatim Boris Nazanski, Zdenko Capan i drugi poznati majstori anagramiranja. Vredi se potruditi, jer u ovom kolu nagrada za pobednika biće nova enigmatska knjiga Miroslava Lazarevića i Vladete Trivunca, "Slovni rebus - vrste i varijacije".

Naravno, imate još dovoljno vremena da pokušate naći dobitnu kombinaciju, jer zbog specifičnosti pravila mogućnosti za anagramiranje su zaista velike. Koja tri matematičara odabrati za anagram od njihovih slova - odluka je na vama. Srećom, svaki takmičar može prijaviti pet anagrama, što bi trebalo da je sasvim dovoljno da se obrade razne zanimljive ideje.   

Ukoliko još niste upoznati sa propozicijama ovog kola, možete ih pogledati NA OVOJ ADRESI.

Na slici: Vene Bogoslavov, Dragoslav Mitrinović, Dragoš Cvetković, Đuro Kurepa, Ivan Stojmenović (gornji red), Jovan Karamata, Mileva Marić, Mihailo Petrović Alas, Neda Bokan, Radivoj Kašanin (donji red).

2 comments:

  1. I ja sam poslao jedan uradak odmah kad je objavljen raspis 3. kola (16. lipnja). Nadam se da je isti uredno pribilježen.

    ReplyDelete
  2. Tako je, pribeležen je i tvoj rad, odmah posle Mihajla. Nisam te spomenuo jer sam napamet nabrajao takmičare koji su se javili.

    ReplyDelete