16/05/2015

Čast i slast za Miloša Karnu

Na večerašnjem turniru u rešavanju enigmatskih zadataka učestvovalo je sedmoro ljubitelja enigmatike, a najuspešniji je bio Miloš Karna, zabeleživši 145 poena od mogućih 150. Ovakvim sjajnim skorom Miloš je uspeo da nadmaši takođe odličnog Iliju Đurkovića, koji je često pobednik na internet takmičenjima. Treće mesto pripalo je Kosti Željskom.

Pobednik turnira dobiće za nagradu knjigu iz beletristike i pet kutija keksa "medela", drugoplasiranom sleduje knjiga i četiri kutije keksa, dok će trećeplasirani rešavač dobiti utešne tri kutije keksa.  Konačan plasman glasi: 1. Miloš Karna 145, 2. Ilija Đurković 133, 3. Kosta Željski 113, 4. Vladimir Obradović 110, 5. Branislav Nikić 92, 6. Darko Marković 69, 7. Dejan Čukić 62.

Zahvaljujem se svima vama koji ste učestvovali na takmičenju i nadam se da vam je bilo interesantno to što je Kristijan pripremio. On je te radove poslao kao redovnu saradnju za blog, no ja sam procenio da tu ima dovoljno zanimljivog i kvalitetnog materijala da se napravi jedan rešavački turnir. Posebno sam zadovoljan što su se mladi članovi  ED "Đorđe Natošević" večeras predstavili u lepom svetlu - Kristijan kao sastavljač, a Miloš kao rešavač.

Rešenja svih zagonetaka možete da pogledate u komentaru poruke.

3 comments:

  1. Anagrami: 1. putarina, 2. batinaši, 3. oderotina, 4. Mila Kunis, 5. visoka moda, 6. smrtna kazna, 7. Truman Kapote, 8. nuklearna bomba, 9. superkombinacija, 10. somalijski pirati

    Potiraljka: uran

    Jednovokalna ispunjaljka: POL SKOLS (1. Portorož, 2. Oto motor, 3. Lolo Džons, 4. sto posto, 5. Kolo-Kolo, 6. oštrooko, 7. Los Lobos, 8. sklonost

    Jednovokalna geografska ispunjaljka: SANTA ANA (1. Transval, 2. Pantanal, 3. Kasandra, 4. Dahštajn, 5. Kamčatka, 6. Kandahar, 7. Arkanzas, 8. Atabaska)

    Indirekt: prerija (…pre Rija), Rebus: dokolenica (do “kole” Nica), Foto-rebus: drumarina (Dru, Marina)

    Mini kviz: 1. ŽUTA PODMORNICA (nadimak FK “Viljareal” i pesma “Bitlsa”), 2. NOŽ (knjiga Vuka Draškovića i oružje kojim je Brut ubio Cezara), 3. BARKA (filmski lik Džimi Barka i vojskovođa Hanibal Barka), 4. OLIMPIJA (sportsko društvo iz Ljubljane, glavni grad savezne države Vašington i nagrada “Mister Olimpija” za bodi-bildere), 5. KALAŠNJIKOV (nadimak košarkaša Andreja Kiriljenka i oružje sa zastave Mozambika), 6. KREDA (pomoćno sredstvo za bilijarski štap i period iz mezozoika u kome su živeli dinosaurusi), 7. TROZUBAC (oružje boga Neptuna, motiv sa zastave Barbadosa i logoa firme “Mazerati”), 8. KUGA (Kamijev roman “Kuga” i model automobila “ford kuga”)

    ReplyDelete
  2. Čestitam Milošu na ubjedljivoj pobjedi! Postao je odličan takmičar i sigurno najveća nada enigmatike i kvizinga na ovim prostorima obzirom na njegove godine!
    Zahvaljujem Zoranu što je odlične Kristijanove zadatke priredio za jedno ugodno takmičenje. Vrlo lijepo provedenih sat vremena uz odličnu zabavu.
    Podrška Kristijanu da nastavi u ovom stilu jer je za kratko vrijeme doživio meteorski uspon u svijetu enigmatike. Samo naprijed i čestitka za odlične zadatke!

    ReplyDelete
  3. Sve čestitke Milošu za sjajnu pobedu, a Kristijanu sve pohvale za odlične zadatke.

    ReplyDelete