03/02/2015

Već viđeno...


Kolekcija mojih pehara (koja nije stala na ovu fotografiju, budući da još neke držim na drugom ormanu) uskoro će biti uvećana za šampionski trofej sa 13. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste. Možda se nekim čudom dogodi i da mi Enigmatski savez Srbije (ako počne pošteno da radi) dodeli pehar koji mi je ukraden na Susretima enigmata Srbije u Boru, kad sam po ostvarenom rezultatu bio najuspešniji učesnik te manifestacije.

U međuvremenu, iz Zagreba stiže vest da sam pobednik 14. Memorijala Pavle-Libran. Doduše, u najnovijem broju "Kvizorame" stoji samo to da sam drugoplasirani u sastavljanju križaljke (iza Stjepana Orešića), ali budući da sam pobedio u sastavljanju anagrama, jasno je da sam sveukupni pobednik, što je drugi put da trijumfujem na ovom prestižnom enigmatskom konkursu.

Osim što sam nadmašio enigmatske majstore kao što su Marko Mihaljević, Željko Jozić, Stjepan Orešić, Nedjeljko Nedić, Nevenko Soldo, Sreten Perić i drugi, ovaj uspeh mi znači jer sam osvojio 1.500 kuna (500 za pobednički anagram + 1.000 za generalni plasman). To će mi pomoći da finansiram neke enigmatske aktivnosti, pre svega dodelu nagrada anagramistima za Gran Pri 2014, kao i štampanje knjige "Put ka vrhu 3".

Inače, nije zgoreg podsetiti da sam prethodne godine imao sledeće sjajne rezultate:

- Pobednik 3. Prvenstva Srbije u sastavljanju zagonetaka (u organizaciji EK "Piramida"), uz pobede u sastavljanju ukrštenice, anagrama i rebusa.
- Pobednički pehar na 10. Prvenstvu Hrvatske u enigmatici (disciplina italo-višeboj), uz četvrto mesto u generalnom plasmanu. Zabeležio sam i drugo mesto u sastavljanju križaljke "kameleonke".
- Pobednik 14. Memorijala Pavle-Libran (prvo mesto anagram, drugo mesto križaljka).
- Šampion 13. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste.
- Pobednik 13. Anagramnog kupa Srbije.
- Pobednik prvenstva Srbije za anagramiste u verziji ESS, uz druga mesta u sastavljanju zagonetaka i šahu (što je sve zajedno bio najuspešniji pojedinačni učinak u Boru). 
- Drugo mesto u sastavljanju ukrštenice na Memorijalu Vojislava Gložanskog.
- Treće mesto u sastavljanju zagonetaka na SOZAH u Kraljevici (uz prvo mesto u ekipnom plasmanu, sa kolegama Borisom Nazanskim i Rankom Skopalom iz "Kvizorame").

Moglo bi se reći da sam dominirao enigmatskom scenom kao Đoković u tenisu 2011. godine i logično bi bilo da sam za takve postignute rezultate dobio neku čestitku, pa i nagradu od Enigmatskog saveza Srbije. Od toga, međutim, nije bilo ništa, ali sam zato dobio uvredu u vidu gluposti koju je Jova Vuković napisao u časopisu "Razbibriga", spominjući Dinka Kneževića kao enigmatskog šampiona Srbije za 2014. godinu. Reklo bi se - već viđeno u Srbiji, da se oni koji su zaista najbolji u nečemu godinama pokušavaju marginalizovati. Onda se, povrh svega, nađu i neki tipovi kao Bovan, da svojim komentarima (ponekad i anonimnim) opravdavaju lopovluk i nepoštenje, i da iritiraju svojim podsmevanjem ljudima koji opravdano protestuju. Naravno, to nije prvi put da se moji uspesi ignorišu, bilo je još barem pet-šest sezona u kojima sam imao najbolje rezultate od svih srpskih enigmata.

1 comment:

  1. Dela pokazuju i dokazuju! Čestitke za ubedljivo najboljeg enigmatu na ovim prostorima! :)

    ReplyDelete