23/01/2015

Gran Pri 2014 - rezime polufinala

Polufinalno glasanje za Gran Pri 2014 u dobroj meri je preslikalo rezultate mesečnih glasanja. Trojica najuspešnijih anagramista u šampionatu (Zoran Radisavljević, Branko Bjeličić, Rade Goljović) imali su i najviše anagrama koji su se plasirali za "A" i "B" finale, uz jednu zabeleženu pobedu. Veoma dobar bio je i Ivan Andonov, sa četiri anagrama koji idu u "B" finale. Ipak, njihov učinak je zasenio sjajni Kristijan Knežević, koji je jedini uspeo da zabeleži dve pobede u polufinalu, a u listu pobednika upisao se još Luka Pavičić.

Može se reći da je konkurencija u "A" finalu spektakularna, ali svakako da će veoma zanimljivo biti i "B" finale, u kome je mnogo izvrsnih radova koji su kandidati za godišnju listu od 20 najboljih anagrama. Naravno, ne treba zaboraviti ni glasanje za "Crven ban 2014", tako da ljubitelje anagrama očekuje pravi užitak.


Na ovom mestu možete videti pobedničke anagrame po kategorijama, a kompletni rezultati glasanja nalaze se na forumu ENIGMA KAFE.

Anagramne minijature: 1. Luka Pavičić, Split: U DINE BI! (beduini)

Anagramirane ličnosti: 1. Kristijan Knežević, Đurđevo: TRIO GRAĐANA IZ KREMONE SAD TI TU NAPRAVIO VIOLINE! (Antonio Stradivari, Nikolo Amati, Đuzepe Gvarneri) 

Generalna kategorija: 1. Kristijan Knežević, Đurđevo: EKSTRALUDOST I VRATOLOM! (dvostruki salto mortale)

Naslovni anagrami: 1-2. Rade Goljović, Baljevac: LENTE SILNOG NEMAČKOG LIDERA! ("Angela Merkel ličnost godine"), 1-2. Zoran Radisavljević, Novi Sad: DRŽAVA NAM BAŠ JADNA I ZATO SE TRPE TI RUSI! ("Srbija nema prava da traži odštetu za NIS") 

Anagramni izazov: 1. Branko Bjeličić, Zemun: ZAVEDU NEUKE GLASAČE, A I ONI NASEDNU I KRIŠOM PODRŽE DIKTATORE! (Svake četiri godine naš narod dokaže da se ne razume u politiku)


2 comments:

  1. Čestitke svima koji su zabeležili pobedu ili neki plasman u finale, konkurencija je bila žestoka.

    ReplyDelete
  2. Čestitke svima na plasmanima, a posebna zahvala za glasove mojoj minijaturi!

    ReplyDelete