11/12/2014

Lako do nove titule!

Na ovogodišnjem Anagramnom kupu Srbije nije bilo dileme oko pobednika. U sve tri takmičarske kategorije imao sam visoke plasmane i to mi je na kraju donelo ubedljiv trijumf. Mnogo neizvesnija bila je borba za preostale pozicije, tako da je do "srebra" stigao Branko Bjeličić, koji je prijavio samo dva rada, ali je sa oba osvojio veliki broj glasova. "Bronza" je pripala Nenadu Saviću, a za jedan bod kratak je ostao Ivan Andonov. Na glasanju za najbolji anagram na takmičenju pobedio je Branko Bjeličić, čiji anagram je glasio: SVUD KOBAJAGI NADZIRU STANJA ZA IZBORNE PROCESE! (Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju).

Budući da su takmičari bili vremenski ograničeni, može se reći da je ovaj premijerni turnir preko interneta doneo sasvim zadovoljavajući kvalitet anagrama. U plasmanima nije bilo većih iznenađenja, jer "velika četvorka" (Radisavljević, Savić, Andonov, Bjeličić) je opravdala kvalitet koji godinama demonstrira na Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste. Najveće osveženje je predstavljao Kosta Željski, čiji duhoviti anagramni izrazi su nasmejali glasače, dok je iskusni Dinko Knežević sastavio korektne radove, ali nedovoljno ubojite. Stipan Medo je imao lep anagram u trećoj kategoriji, ali i velike promašaje u prve dve, pa se iz tog razloga nije umešao u borbu za visok plasman. Kod ostalih takmičara se vidi da ih je sputao vremenski faktor, jer na šampionatu Srbije i drugim takmičenjima umeju da sastave znatno bolje radove.

Konačan plasman na 13. Anagramnom kupu Srbije: 1. Zoran Radisavljević 26 bodova (8+8+10), 2. Branko Bjeličić 16 (6+10+0), 3. Nenad Savić 16 (10+3+3), 4. Ivan Andonov 15 (3+6+6), 5. Kosta Željski 14 (4+5+5), 6. Dinko Knežević 13 (5+4+4), 7. Stipan Medo 9 (0+1+8), 8. Dejan Spasić 5 (3+0+2), 9. Luka Pavičić 4 (0+2+2), 10. Ilija Ozdanovac 1 (1+0+0), 11-13. Miodrag Bata Babović, Darko Marković, Uglješa Radović, bez bodova.

2 comments:

  1. Честитке свим учесницима, а нарочито најбољима! Иако је време за састављање радова било ограничено, анаграми су врхунски. Моје је задовољство што сам у овако јакој конкуренцији остварио пласман у топ-5. Живели!

    ReplyDelete
  2. Зоки, честитам на заслуженој победи и на још једном од бројних такмичења која организујеш!

    ReplyDelete