09/10/2014

4. Šampionat Srbije u kvizingu



Naš poznati kvizaš, Kosta Željski iz Perleza, obaveštava nas o novom zanimljivom takmičenju koje organizuje.
----------------------------------------------------
Dragi prijatelji,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da će se u subotu, 18. oktobra, po četvrti put održati Šampionat Srbije u kvizingu. Ponovo će domaćin takmičenja biti Osnovna škola "Đura Jakšić", jer se ispostavilo da su resursi ove ustanove u potpunosti raspoloživi za neometanu organizaciju ovakvog formata nadmetanja.

Šampionat će, kao i svake godine sadržati nekoliko segmenata, kroz koje će takmičari proći kako bi se plasirali u superfinale. Prvi segment je KVALIFIKACIONI TEST, rađen prema prepoznatljivoj šemi Svetske Kvizing Asocijacije: 8 tematskih celina po 30 pitanja. Za razliku od Svetskog prvenstva, ovde će se testovi raditi u tri trećine i to sledećim redosledom: 1. SVET, ZABAVA, KULTURA, SPORT, 2. MEDIJI, ŽIVOTNI STIL, ISTORIJA, NAUKA, 3. TEST IZNENAĐENJA - MIKS TEMATSKIH OBLASTI.

Svaka trećina se radi po 45 minuta, a konačan plasman takmičara se određuje zbirom tačnih odgovora iz svih 8 oblasti. Nakon kvalifikacija, OSAM najbolje plasiranih takmičara nastavljaju nadmetanje u segmentu ELIMINACIJA. Ovaj segment se sastoji iz tri dinamične igre, a nakon svake od njih od daljeg takmičenja se opraštaju po dva (do tada najlošije plasirana) takmičara. U završnom segmentu, SUPERFINALU, sastaju se dva najsnalažljivija takmičara, a nakon ove igre saznaćemo ime konačnog pobednika.

Prijava učešća takmičara se podnosi putem SMS-a na broj 060/7109-461, putem mejla zeljskikosta@yahoo.com ili porukom u inboks na Fejsbuk. Krajnji rok za prijavu je nedelja, 12. oktobar. Kotizacija po učesniku iznosi 500 dinara i uplaćuje se putem POST-NET uplatnice na gore navedeni broj mobilnog telefona. Sve što bi vas još zanimalo, a da je u vezi nastupajućeg Šampionata, slobodno pitajte.

U svakom slučaju,
DOBRODOŠLI U PERLEZ!

No comments:

Post a Comment