03/07/2014

Liga rešavača 2014 - dokument sa zadacima prvog kola

Poštovani ljubitelji enigmatike, nadam se da ćete uživati u zagonetkama koje sam pripremio za "Ligu rešavača 2014". Dokument sa zadacima prvog kola može preuzeti NA OVOJ ADRESI.

Pre rešavanja, molio bih vas da ukratko pročitate propozicije, koje su napisane na prvoj strani dokumenta. Kao i prošle godine, u svakom kolu može se osvojiti maksimum 10 bodova (6 za zadatke, 2 kao bonus za sve rešene zadatke i 2 kao bonus onome ko prvi pošalje komplet tačnih rešenja). Vodite računa da nema prepravki i da se rešenja mogu slati samo jednom, isključivo na mejl zoradis@eunet.rs .

UGODNA VAM ZABAVA I SREĆNO!


2 comments:

  1. Prva križaljka, pa komplikovana: T_RP, I_MAL, T_ROP,... Mišljenja sam da je takove križaljke teško u potpunosti riješiti(možda bi trebalo imati ponekog Kviska-odnosno 1-3 netočna polja. I puno posla za 2 boda,pogotovo što se rasteže na dvije stranice ! Ali,ako će to biti standard-okej.Onda je i sve drugo okej! Pozdrav,uz napomenu -poslao sam ti odgovore,a naknadno mi je sinulo-EM! Dođavola!

    ReplyDelete
  2. Slažem se da nije lako rešiti sve tačno, ali mora da bude i nešto malo teže, da ne bude skroz lako osvajanje bonusa. Taj korelativni veznik EM se može znati, fudbaler LENE TERP je zabeležen u engleskoj Vikipediji, IHMAL i SEFARET ima u rečnicima stranih reči, dok se iranski TAROP može naći preko Gugla. Dakle, polako kompletirajte rešenje, a ako bude nešto što se svodi na nagađanje daću neki pomoćni anagram ili drugi ključ.

    ReplyDelete