19/10/2022

Broj 1 - bio i ostao!

Prošle godine jedan naš enigmata (valjda mu je za
smetalo što sam četiri puta uzastopno bio najuspešniji učesnik Susreta enigmata Srbije) rekao mi je “Hajde da se kladimo u šta god hoćeš da sledeće godine nećeš pobediti"!
 
Ne znam tačno šta je mislio time, možda to da ću biti onemogućen nekom nameštaljkom, ali to se ipak nije dogodilo, jer enigmati iz Valjeva (koji 
su pripremili sva takmičenja) pošteno su radili, bez ikakvog favorizovanja. Po pravilniku Enigmatskog saveza Srbije, kad se gledaju rezultati u tri zvanične discipline (sastavljanje zagonetaka, rešavanje zagonetaka, sastavljanje anagrama) bio sam najuspešniji takmičar i u 2022. godini. Ne toliko ubedljivo kao nekih ranijih godina (na primer, u Vrnjačkoj Banji, vidi fotografiju), ali ipak najuspešniji.
 
Ostaje nejasno zašto u Koceljevi nisam i zvanično proglašen za najboljeg, jer koliko znam, ESS to priznanje nije ukinuo. Možda je novi predsednik naprosto zaboravio na taj detalj? Što se mene tiče, taj trofej može i da se ukine, pa više neće biti frustracija nekih ljubitelja enigmatike, koji su ove go
dine u mrtvoj tišini posmatrali kako zaredom pobeđujem u sastavljanju ukrštenih reči, anagrama i rebusa. Inače jako vole da komentarišu radove s raznih konkursa, ali sad nisu to mogli jer bi onda morali i da mi čestitaju na vrhunskim radovima koje sam imao. A da je bilo ko drugi pobedio utrkivali bi se u čestitkama. Prosto neverovatno koliko je nekim ljudima draže da ja ne uspem u nečemu, nego da oni lično urade nešto značajno.
 
Kako god bilo, računam da sam ove godine šesti put bio najuspešniji učesnik SES (2014, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022), odnosno peti put uzastopno (zbog kovida je 2020. otkazan SES u Nišu). Da li ću dobiti taj trofej - može, a i ne mora, jer više nemam ni gde da držim tu hrpu metala u stanu. Ali čisto principijelno, pošto Slavko Bovan smatra da u konkurenciji jednog i po kluba na SES treba i dalje postojati nagrada za najbolji klub, onda ako će EK “Kikinda” biti naknadno uručen taj pehar tražim da se dodeli i meni. A ako cenjeni kolega želi da bude broj 1 u 
Srbiji i u pojedinačnoj konkurenciji, moraće ipak još da vežba, jer nije dovoljno da se uslika pored te brojke niti to što ga tako zovu neki njegovi ortaci iz Nevesinja! :) 

2 comments:

  1. U ime EK "Kikinda", podržavam ideju da se Zoranu Radisavljeviću uruči zasluženo priznanje za najuspešnijeg takmičara na Susretima u Koceljevi.

    ReplyDelete
  2. Hvala, Vanja. Bili ste najbolji klub, tu nema nikakve dileme, pa zaslužujete i to priznanje, a drugi treba za početak da se skrpe, a onda eventualno i da postignu bolje rezultate. Ali ne znam kako će to u narednim godinama biti uopšte izvodljivo, jer svima fali neki podmladak, a veteranima je sve manje stalo do nekakvih nadmetanja, a realno i ne mogu parirati mlađima.

    ReplyDelete