28/03/2022

Pomoć u pripremi knjige

U mojoj novoj knjizi "Ars magna" pod brojem 75 (zbog abecednog redosleda slikara) nalazi se pobednički anagram s 11. Prvenstva Hrvatske u enigmatici. Radovi s ovog takmičenja poslužili su mi kao startna osnova, ali trebalo je još mnogo toga proučiti i pripremiti da ceo 
sadržaj na 136 stranica bude na visokom nivou. Naravno, taj moj celokupan trud ne bi bio dovoljan da prijatelj Saša Vulić nije utkao svoje znanje i kreativnost za sjajnu tehničku pripremu, tako da će čitaoci moći maksimalno uživati. 

Budući da su anagrami urađeni u etimološkoj varijanti, knjiga je napisana po normama hrvatskog pravopisa, pa s te strane zahvalnost dugujem Filipu Karačiću, koji je bio lektor knjige i pomogao mi da izbegnem neke zamke. 

Takođe se zahvaljujem i Robertu Pauletiću, koji mi je preporučio štampariju Hanza Media, a ovi su opravdali reputaciju, uradili posao profesionalno i to po ceni koja je bila povoljnija od ponuda koje su mi davale štamparije u Srbiji.

1 comment:

  1. I naravno, da ne zaboravim - velika zahvalnost ide i profesoru Damiru Maleševu, koji je u predgovoru na efektan način najavio sadržaj knjige. Nakon takvog uvoda čak i čitaoci koji do sada nisu bili upućeni u enigmatiku mogu razumeti zašto je ona intelektualna delatnost na zlatnom preseku matematike, književnosti i likovne umetnosti. Preostalo im je samo da uživaju u ovoj slovnoj igri koju sam priredio!

    ReplyDelete